Sektörün çınarlarından Muzaffer Bilgili son yolculuğuna uğurlanıyor

45 yıla yakın bir süre aktif olarak içinde bulunduğu Türk sigortacılığında önemli başarılara imza atan, Başak Sigorta ve TSB’deki görevlerinde sektöre büyük katkılarda bulunan Muzaffer Bilgili vefat etti.

Türk sigorta sektörünün günümüzdeki büyüklüğüne ulaşmasında büyük payı ve emeği olan isimlerden, sektörün çınarı Muzaffer Bilgili hayatını kaybetti. TSB Yönetim Kurulu Üyesi ve Başak Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini yürüten ve kariyeri boyunca sayısız ödüle layık görülen Bilgili, bugün ikindi namazını müteakip (15.30) Erenköy Galip Paşa Camisi’nden son yolcuğuna uğurlanacak. Sigorta sektöründe pek çok değerli ismin yetiştirilmesine katkıda bulunan Muzaffer Bilgili’ye rahmet, yakınlarına ve tüm Türk sigorta camiasına baş sağlığı diliyoruz.

Muzaffer Bilgili kimdir?

Muzaffer Bilgili, Capital Dergisi tarafından 2000-2002-2003 yıllarında iş yaşamının en güçlü 30 iş kadını arasında yer aldı. Tempo Dergisi ise 2001 yılında ekonomi dünyasının en başarılı 25 iş kadınından biri olarak tanımladı. Bilgili, Very Important Person Dergisi’nin 2001 yılında sektöründe en başarılı 3 yöneticisinden biri oldu. Yine aynı dergi, 2001 yılında iş dünyasının en güçlü 25 iş kadını, 2003 yılında ise en güçlü 30 iş kadını arasında kendisine yer verdi. Türkiye Sigorta Şirketleri Birliği’nde yönetim kurulu üyeliği, Başak Hayat Sigorta ve Başak Depoculuk Anonim Şirketleri’nde yönetim kurulu başkanlıkları yaptı. İktisadi Araştırmalar Vakfı’nda tek kadın yönetim kurulu üyesi olarak uzun bir süre çalıştı. 43,5 yıl çalıştığı Başak Sigorta’dan 2003 yılında emekli oldu. Bilgili, son yıllarında İktisat Fakültesi Mezun ve Mensupları Vakfı’nın yönetim kurulu başkan yardımcılığını yapıyor ve www.ilgilik.net adresli internet sitesinde yazılar yazıyordu.