Swiss Re CEO’su Mumenthaler, Cenevre Derneği Başkanı seçildi

Swiss Re CEO’su Christian Mumenthaler, 2019’un sonlarından bu yana Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı Cenevre Derneği’nin (The Geneva Association) Başkanlığına seçildi.

Mumenthaler, Intact CEO’su Charles Brindamour’un yerini alırken, AIA CEO’su ve Başkanı Lee Yuan Siong ise Başkan Yardımcısı olarak atandı.  Ayrıca Aviva CEO’su Amanda Blanc da Derneğin Kanuni Meclisi’nde yeni yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.

Göreve atanması hakkında yorum yapan Mumenthaler, “Re/sigorta şirketleri iklim değişikliği ve COVID-19’un sonraki etkileri gibi büyük zorluklarla yüzleşmek için seferber olurken, sektörümüz ve daha geniş anlamda toplum için çok önemli bir zamanda bu role adım atma ayrıcalığını dile getirdi.” dedi.

Charles Brindamour’a son üç yıldaki üstün liderliği için teşekkür eden Amanda Blanc ise, “Başkanlığı altında, Cenevre Derneği derinden değişti. Kuruluş, zengin araştırma ve diyalog faaliyetleri portföyü aracılığıyla, dünyanın küresel risklere karşı direncini güçlendirme konusundaki tartışmalara önemli bir katkı sağlıyor. Tüm paydaşlarımız için sahip olduğumuz etkiyi daha da artırmayı dört gözle bekliyorum. Christian ile çalışmayı, Cenevre Birliği gündemine katkıda bulunmayı ve küresel sigorta endüstrisinin ekonomimizin ve toplumumuzun dayanıklılığında oynadığı kritik rolü desteklemeyi de dört gözle bekliyorum” şeklinde konuştu.