Sompo Sigorta’nın TSS ürünü her ihtiyaca yanıt veriyor

Pandemiyle birlikte sağlığın değerli olduğuna dair farkındalığın artması, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’na (TSS) olan ilgi ve talebi artırdı. Sompo Sigorta da sağlığın giderek önem kazandığı ve sağlık harcamalarının arttığı bu süreçte sağlık sigortalarına yönelik ihtiyacı, ayrıcalıklı özellik ve hizmetlerle sunduğu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) ile karşılamaya devam ediyor.

 Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid – 19 salgını sağlık sigortası sektörünün hareketlenmesinde etkili oldu. Sağlık sigorta sektörü harcamaları, pandeminin başladığı 2020 ile birlikte ciddi artış gösterdi. Bu yükseliş salgınla birlikte geleceğe ilişkin beklentilerin ve sağlık harcamalarıyla ilgili önceliklerin değiştiğini göstererek, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın (TSS) bir tercihten ziyade zorunluluk olduğunu gösteriyor.

Sompo Sigorta sektör ortalamasının üzerinde büyüdü

Sompo Sigorta olarak, TSS ürününü 2016 yılının nisan ayında satışa sunduklarını belirten Sompo Sigorta Bireysel Teknik ve Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Ataman Kalkan, “O dönemden bu yana temel stratejik ürünümüz olarak benimsediğimiz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası için altyapımızı ve kendi yazılımlarımızı oluşturduk. Bunlarla birlikte alternatifli ve geniş kapsamlı planlarımızı müşterilerimize sunup, müşteri memnuniyetini ön planda tuttuk. Tamamlayıcı sağlık sigortaları pazarı 2020 yılında bir önceki yıla göre adette yüzde 19, prim bazında yüzde 52 büyürken; Sompo Sigorta aynı dönemde adette yüzde 75 prim bazında ise yüzde 104 büyüyerek pazarın çok üstünde performans gösterdi. 2021 yılı Eylül ayı verilerine göre pazar ilk 9 aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre adette yüzde 34, prim bazında yüzde 61 büyürken; Sompo Sigorta aynı dönemde adette yüzde 51, prim bazında ise yüzde 70 büyüyerek sektöre oranla dikkat çekici bir yükseliş yakaladı. Sompo Sigorta olarak iyi bir altyapı ve tamamlayıcı sağlık sigortalarında kapsamlı paketler sunarak sektörün üzerinde büyüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 Özel hastanelerde sağlık hizmeti almanın en kolay yolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Türkiye’de sağlık harcamaları hızla artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre son 5 yılda Türkiye’de klasik sağlık sigortalı kişi sayısı 2,1 milyondan 2,3 milyona çıkarken TSS sigortalı adedi 134 binden yaklaşık 2 milyon seviyelerine yükseldi. Covid-19 salgının etkili olmaya başlamasının ardından Türkiye’de sağlık sigortası yaptıran kişi sayısı gözle görülür düzeyde arttı. Bu da pazardaki potansiyelin en önemli göstergelerinden biri olarak görülüyor. 2013’te 84 milyar TL olan sağlık harcamaları miktarı, 2019 verilerine göre 201 milyar TL’ye ulaştı. Vatandaşın cebinden harcayacağı tutar ise 12,6 milyar TL’den 33 milyar TL düzeyine geldi. Buna karşılık özel sağlık sigortacılığı pazarı 2020 verileriyle henüz 10 milyar TL seviyelerinde olduğunu belirten Ataman Kalkan, “Bu rakamlar da Türk halkının aslında tamamlayıcı sağlık sigortasına ne kadar ihtiyaç duyduğunun bir göstergesi. Özel hastanelerdeki hizmetlerden faydalanmak için artık yüksek primli özel sağlık sigortalarına bağımlı kalınmıyor. Hem fiyat hem de sağladığı kapsam açısından TSS’nin nüfusun geneline hitap ettiğini söylemek yanlış olmaz” dedi.

Sompo Sigorta olarak en fazla önem verdikleri konunun, “ürünlerinin sigortalılarına farklı değer önerileri sunması” olduğunu belirten Ataman Kalkan, “Gerek yatarak tedavi, gerekse yatarak + ayakta tedavi planımızda, sigortalılarımız herhangi bir ek prim ödemeksizin check-up, avantajlı diş paketi, gündelik yatış tazminatı gibi benzersiz teminatlara da sahip oluyorlar. Ayrıca doğum planımızla; sigortalılarımızın doğumu en uygun primlerle ve ödeme kolaylığıyla gerçekleştirmelerine olanak sağlıyoruz” diye konuştu.