Allianz CEO’su Baete: Finans sistemi daha tehlikeli hale geliyor

Alman sigorta devi Allianz’ın CEO’su Oliver Baete, finans dünyasının daha güvenli değil daha tehlikeli hale geldiğini söyledi.

Reuters’de yer alan habere göre, dünyanın en büyük sigortacılarından ve varlık yönetimi şirketlerinden biri olan Allianz’ın başındaki Baete, otomobil ve teknoloji sektörlerindeki yüksek değerlemelere, tedarik zinciri finans şirketi Greensill ve hedge fonu Archegos’un başarısızlıkları gibi “kazalara” ve zayıf bankacılık düzenlemelerine dikkat çekti.

Bir yatırımcı konferansında konuşan Baete, “Risk yönetimindeki tüm ışıklar kırmızı renkte yanıp sönüyor. Finansal sistem daha güvenli hale gelmiyor. Aksine daha tehlikeli hale geliyor” dedi.

Münih merkezli Allianz, varlık yönetimi devi Pimco ve Allianz Global Investors aracılığıyla yönetilen 2,5 trilyon Euro’dan (2.84 trilyon dolar) fazla varlığa sahip dünyanın en büyük para yöneticilerinden biri.

Baete, düzenleyicileri, yatırımcılar için yarattığı ve sermaye maliyetinin artmasıyla sonuçlanan belirsizlik nedeniyle 2020 boyunca sigorta sektörünün temettü ödemesini yasaklamakla eleştirdi ve “Bu, sektörümüz için bir felaketti ve kendini tekrarlamamalı” şeklinde konuştu.