SİAD’dan organize hasar çalıştayı

Sigorta Araştırmacıları ve Uzmanları Derneği (SİAD) 26-28 Kasım tarihlerinde Antalya’da organize hasar çalıştayı gerçekleştirdi.
Sigorta suistimalleriyle mücadelede sektöre yardımcı meslek örgütü oaln SİAD tarafından organize edilen çalıştay 3 oturum halinde gerçekleştirildi. SİAD’dan konuya ilişkin sosyal medya paylaşımlarında şu ifadelere yer verildi:  “Çalıştayda öncelikle organize hasarların ülkemizdeki geldiği son aşamalar irdelenmiştir. Bölgeler arası farklılıklar, organize hasar türleri ile ilgili bölge temsilcilerimizle tüm üyelere bilgi verilmiştir. Karşılıklı bilgilendirme ve kayıt altına alma çalışmaları yapılmıştır.
Saha da yaşanan bazı problemler ve önümüzdeki süreçte yapılması gerekenler tartışılarak 2022 yılı çalışma planları oluşturumuştur. Suistimalle mücadelenin etik değerlerine vurgu yapılmış bu çerçevede maalesef üyelerimizden yapılan geri dönüşümler ile halen birtakım suiistimali tespit edilen kişilerin sektörde varlığının devam ettiği üzülerek öğrenilmiştir.
Sektörün en değerlisinin “sigortalı” olduğu gerçeği ile bu tip şahısların sigortalılarla görüştürülmesi tarafımızca büyük bir kaygı ile karşılanmaktadır. Bu tür davranışlar gelecekte sigortalı güvenine zarar vereceği gibi sigorta havuzumuzun da büyümesine engel olacaktır. Saha tahkikat görevlerinin bu alanda sektör disiplini altına girmiş, temel sigortacılık bilgisi olan SBM-TSEV sertifikasyon işlemini tamamlamış kişilerce yapılması tüm sektör için faydalı olacaktır.” denildi.