Sigortacılık uzman yardımcılığına başvuruda yarın son gün

Sigortacılık uzman yardımcılığı giriş sınavı başvuruları 30 Kasım tarihinde son buluyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Sigortacılık Uzman Yardımcısı kadrolarına atama yapılmak üzere 15 Sigortacılık Uzman Yardımcısı alımı yapacak.

Giriş sınavı; yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacak. Giriş sınavının yazılı aşamasına atama yapılacak kadro sayısının 20 katı aday çağrılacak. Sigortacılık uzman yardımcılığı giriş sınavı başvuruları 15 Kasım tarihinde başladı ve 30 Kasım 2021 Salı günü saat 17’de sona erecek. Başvurular, SEDDK’nın, internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.

Başvuru ve bilgi: https://seddk.gov.tr/ProdSite/basvuru/form

SINAV TARİHİ 25 ARALIK

Giriş sınavının yazılı aşaması, 25 Aralık 2021 Cumartesi günü sabah ve öğleden sonra oturumları halinde İstanbul’da yapılacak. Giriş sınavının yazılı aşamasına girmeye hak kazanan adaylar ve sınav yeri sınavdan en az 15 gün önce SEDDK resmi internet sitesinden ilan edilecek; adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

 ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

  • Devlet memurluğu şartlarını taşımak.
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile ekonometri, aktüerya bilimleri, bankacılık, sigortacılık, bankacılık ve sigortacılık, finans, matematik, istatistik, endüstri mühendisliği, işletme mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının belirtilen öğrenim dallarından mezun olmak.
  • 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP1, KPSSP2, KPSSP18, KPSSP28, KPSSP47, KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak.
  • ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinin herhangi birinden en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak.
  • Aranılan şartları taşıyan adaylardan KPSSP1, KPSSP2, KPSSP18, KPSSP28, KPSSP47, KPSSP48 puan türlerinden, en yüksek puanı alan adaydan başlanarak yapılan sıralama sonucunda, atama yapılacak kadro sayısının 20 katı aday arasına girmiş olmak.