Aviva, İtalya pazarından tamamen çıktı

İngiliz sigorta devi Aviva, çeşitli hayat sigortası işletmelerinin CNP Assurances’e 543 milyon Euro’luk satışının ardından şimdi İtalyan pazarından tamamen çıktı.

AvivaThe UK sigorta şirketi, geçen ay kesinleşen bir anlaşmayla daha önce genel sigortacılık işini Allianz’a 330 milyon euroluk bir satışla devretmişti.

Allianz ile yapılan bu anlaşma, motor ve motor dışı iş segmentleri arasında eşit olarak dağıtılan ve yaklaşık 400 milyon euro brüt yazılı prim içeren bir portföyü içeriyordu. Bu son CNP işleminin kapsamı, UniCredit S.p.A.’nın %49 hissesine sahip olduğu bir hayat sigortası şirketi olan Aviva S.p.A.’nın %51’ini kapsıyor. Aviva S.p.A., şirket adını CNP Vita Assicura olarak değiştirecek. CNP ayrıca, CNP Vita Assicurazione olarak yeniden markalanacak bir hayat sigortası şirketi olan Aviva Life S.p.A.’nın %100’ünü de alıyor.

Bu arada iki sigorta şirketine iş destek hizmeti veren Aviva Italia Servizi S.c.a.r.l.; Aviva Italia Servizi S.c.a.r.l. şirket adını CNP Vita SCARL1 olarak değiştirecek.

Aviva Grup İcra Kurulu Başkanı Amanda Blanc, “Son 24 saatte hem Aviva Polonya’nın hem de İtalyan hayat sigortası işimizin satışlarını tamamladık. Aviva’yı radikal bir şekilde basitleştirdiğimiz için bunlar ileriye dönük büyük adımlar. Her iki işletmenin de mükemmel yeni sahipleri altında gelişeceğinden şüphem yok ve onlara ve tüm çalışanlarına gelecekte başarılar diliyorum.” dedi.