Singapurlu Huntington’dan IMC Sigorta ve Reasürans Brokerliği ile stratejik ortaklık

Singapur merkezli re/sigorta odaklı stratejik danışmanlık ve özel sermaye şirketi Huntington Group’un Türkiye kolu olan Huntington Partners Türkiye, IMC Sigorta ve Reasurans Brokerliği ile stratejik bir ortaklık kurdu.

Merkezi İstanbul’da bulunan IMC, IMECE Destek Danışmanlık Hizmetleri, MYT Girişim Yönetim Danışmanlığı, AFB Teknoloji Ve Danışmanlık dahil olmak üzere bağlı kuruluşları ile birlikte sağlık reasürans/sigorta brokerliği, üçüncü taraf idare ve Med’e odaklanan bir grup.

Ortaklık, Huntington’un uluslararası reasürans ve sigorta , Med, InsurTech stratejik yatırımcı ve danışman olarak sektör deneyimini, IMC Group’un hızla gelişen, karmaşık sağlık sigortası ortamı için oluşturulmuş yenilikçi sigorta çözümlerindeki uzmanlığıyla birleştirecek. Her iki firma da benzer düşünen iş değerlerini paylaşmanın yanı sıra benzer bir vizyonu paylaşıyor ve sağlık hizmetlerine odaklanan iddialı genişleme planlarına bağlı.

MYT Girişim Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Muhittin Yurt, “Huntington ile böyle bir ilişkiye girmekten gurur duyuyoruz . Huntington’ın sigorta alanındaki global itibar ve derin uzmanlığına inandığımızdan, büyüme için planlarımızı birlikte yürütebileceğimiz ideal ortak olduğunu biliyoruz. Huntington’ın Türkiye’de ve dünyada stratejik fırsatlara erişimi ile birlikte büyümemizi hızlandırıp, müşterilerimize daha iyi hizmet etmek için yeteneklerimizi genişleteceğiz” dedi.

Huntington Türkiye Kurucu / Yönetici Ortağı Ece Berkün ise, “Huntington ve IMC arasındaki bu heyecan verici ortaklığı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Muhittin Bey’i bir süredir tanıyoruz ve sağlık sigortacılığı alanındaki sektörel katkılarından çok etkilendik.Kendisi 2013 yılında IMC Brokerlik’i , 2014 yılında da İmece destek firmalarını kurdu ve bu firmaları vizyoner lider özellikleriyle sağlıkta büyük bir güç haline getirdi. Grup çalışanlarının güçlü özgeçmişleri, yenilikçi bakış açıları ve kabiliyetleri onları bizim için asli bir ortak hale getirdi. Hem Türkiye’de hem de bölgede büyüme hedeflerini önemli ölçüde arttırmayı dört gözle bekliyoruz” açıklamasını yaptı.