Anadolu Hayat Emeklilik 18 yaş altına BES’te 50 bini aştı

Anadolu Hayat Emeklilik’in, 6 ay önce hizmete sunduğu  “Çocuğum için BES” ürünü, çocuklarının geleceği için birikim yapmak isteyen ebeveynlerin öncelikli tercihi olmaya devam ediyor. Anadolu Hayat Emeklilik, 18 yaşından küçüklerin yararlanabildiği bireysel emeklilik ürünü ile bu yaş grubunda 50 bin katılımcı sayısına ulaşan ilk şirket oldu.

2021 yılının Haziran ayında hizmete sunulan “Çocuğum için BES” ürünü güncel verilere göre 50 bin katılımcıya ulaştı. Ürün, çocuklarının gelecek güvencesine sahip olmasını isteyen ebeveynler tarafından ilgiyle karşılanıyor.

18 Yaş Altı BES Katılımcı Sayısında Pazar Payımız Yüzde 30,3

“Çocuğum için BES” ile altı aylık süre zarfında 50 bin katılımcıya ulaşmaktan ve 18 yaşından küçükleri Bireysel Emeklilik Sistemi ile (BES) tanıştırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, “Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından yayımlanan güncel verilere göre, 18 yaş altı çocuklarda BES katılımcı sayısında pazar payımız yüzde 30,3 seviyesinde, yani bu yaş grubundaki yaklaşık her üç katılımcıdan biri Anadolu Hayat Emeklilik müşterisi diyebiliriz. Çocuğum için BES ürünümüze gösterilen ilginin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

18 yaşından küçükler adına bireysel emeklilik hesabı açtıran ebeveynleri ya da varsa yasal temsilcilerinin, onları hayata maddi anlamda bir adım önde başlatacaklarını ifade eden Ertürk, “Çocuğum için BES ile, tasarruf bilincine küçük yaşta ulaşan çocuklar, iş hayatına atılmadan çok önce düzenli katkı payı ödemeleri sayesinde önemli bir birikim elde edecekler.   BES’e ne kadar erken dahil olunursa, küçük tasarruflarla daha yüksek birikim tutarlarına ulaşmak o kadar kolay olacak. 18 yaş altı katılımcıların bireysel emekliliğe dahil olmasıyla, tasarruflar daha hızlı büyüyecek ve bu birikim ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, şirketin çocuklara yönelik ürünü Çocuğum için BES’in 50 bininci katılımcısı 1 yaşındaki İbrahim Saner Şeviker’in annesi Aslı Şeviker ve babası Sezer Şeviker’i bizzat kutlamak için, dijital platform üzerinden yaptığı görüntülü görüşmede aile ile bir araya geldi. Uzun yıllar boyunca Anadolu Hayat Emeklilik’in müşterisi olan Sezer Şeviker, Ertürk ile yaptıkları sohbette, çocuğunu BES’e dahil etme sürecini şöyle anlattı: “Çocuğumuz bizim her şeyimiz. Onun için güzel bir gelecek hayal ediyoruz. Bu amaçla o daha 1 yaşına bile gelmeden bütçemizin elverdiği ölçüde şimdiden birikim yapmaya başlayarak geleceğine katkıda bulunmak istedik. İlerisi için de elimizden geldiğince birikimini artırarak ona katkı sağlamak isteriz. Eskiden bu olanaklar bulunmuyordu, umarım bu birikim gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olur.”