Abu Dhabi Investment Authority’den sigortacılığa dev yatırım

Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), İngiltere merkezli sigorta brokeri The Ardonagh Group’ta 7,5 milyar dolar değerinde bir hisse satın aldı.

Bloomberg News’de yer alan habere göre, Ardonagh anlaşmayı doğrularken mevcut hissedar Madison Dearborn Partners da hisse payını artırdı, ortak yatırımcı HPS Investment Partners’da yeniden taahhütte bulundu.

Konuya aşina olan ve gizli bilgileri tartışırken kimliğinin açıklanmamasını isteyen kişilere göre ADIA, Ardonagh’ın yaklaşık %10’unu satın aldı. Yaklaşık 600 Ardonagh çalışanı, anlaşmanın bir parçası olarak hisselerinin bir kısmını ADIA’ya satacak.

2017 yılında kurulan Ardonagh, uluslararası, uzmanlık, danışmanlık ve perakende olmak üzere dört birimi olan bağımsız bir sigorta brokeri olarak faaliyet gösteriyor. Web sitesine göre, şirket 100’den fazla yerde 8.000’den fazla kişiyi istihdam ediyor. Son zamanlarda satın almalarla büyüyor ve aynı zamanda perakende birimi için seçenekleri araştırıyor. Bu ayın başlarında, perakende sigorta işinin başkanı olarak İngiltere’de deneyimli iş adamı Andrew Higginson’ı işe aldı.