9 milyar dolarlık satın almada sona gelindi

Agnelli ailesinin sahip olduğu yatırım ve holding şirketi EXOR ve Fransız mutual sigorta şirketi Covéa, reasürör PartnerRe’nin 9 milyar dolara Covéa’ya satışı için kesin bir anlaşma imzaladı.

Ekim ayı sonlarında taraflar arasında yenilenen görüşmelerin Exor ve Covéa arasında bir Mutabakat Zaptı’na (MoU) yol açtığı açıklandı.

Şimdi, çalışma konseyleriyle gerekli istişarenin tamamlanmasının ardından, ikili, Covéa’nın tamamı Exor’a ait olan küresel reasürans şirketini satın alacağı kesin bir anlaşmaya vardı. Tamamlandıktan sonra Covéa tarafından ödenecek olan 9 milyar dolarlık nakit ödemenin hissedarların 7 milyar dolarlık özkaynak değerine dayandığı belirtildi.

PartnerRe tarafından ihraç edilen ve New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören İmtiyazlı Hisseler ise önerilen anlaşmaya dahil edilmeyecek. PartnerRe için, daha büyük bir finans kuruluşunun parçası olmanın getirdiği sermaye gücü ve ölçeğindeki önemli artış nedeniyle işlemin reasürans sektöründeki gelişimini pekiştireceği öngörülüyor. Anlaşma tamamlandıktan sonra Exor ve Covéa reasürans ilişkilerini sürdürecek ve eski şirket PartnerRe tarafından yönetilen özel amaçlı reasürans araçlarındaki hisselerini yaklaşık 725 milyon $ karşılığında Covéa’dan satın alacak. Ek olarak, Covéa, Exor ve PartnerRe, güçlendirilmiş çıkar uyumu ile Exor tarafından yönetilen fonlara ortak yatırım yapmaya devam edecek.

Geçerli düzenleyici ve rekabet yetkililerinden onay alınmasına bağlı olarak, PartnerRe’nin 31 Aralık 2021 itibarıyla denetlenmiş konsolide özkaynaklarına dayalı olarak anlaşmanın 2022’nin ortalarında tamamlanması bekleniyor.