Allianz Partners’dan Uber sürücüleri ve kuryelerine sigorta

Avrupa’daki bağımsız Uber sürücüleri ve kuryeleri, 2022’den itibaren Allianz Partners’tan sigorta koruması alacak. Allianz Partners ve Uber, Allianz Partners’ın 1 Ocak 2022’den itibaren 23 Avrupa ülkesinde Uber ve Uber Eats ile ortak olan bağımsız sürücüler ve kuryeler için koruma ve güvenlik sağlayacağı bir ortaklık duyurdu.

Kapsam, yolculuk sırasında meydana gelen kazalar, yaralanmalar veya hastaneye yatışlar durumunda gelir kaybı için çeşitli tazminat ödemelerini içeriyor. Buna ek olarak, aktif Uber ortakları, örneğin 15 güne kadar ücretli hastalık izni, analık ve babalık ödemeleri ve mahkemeye katılım için rahatsızlık tazminatları gibi önemli seyahat dışı avantajlardan da yararlanacak.

Yolculuk sırasında sağlanan avantajlar, bir seyahat veya yemek teslimatı talebinin kabul edildiği andan bu talebin tamamlanmasına kadar ve tamamlandıktan sonra 15 dakika boyunca geçerli. Off-trip, iş ortaklarının Uber uygulamasını kullanarak Ulaşım veya Teslimat Hizmetleri sağlamadığı her zaman anlamına geliyor. Tüm bağımsız Uber iş ortakları, yolculuk avantajlarından yararlanabilir. Seyahat dışı avantajlara hak kazanabilmek için ise kişinin gerekli minimum sayıda seyahati tamamlamış olması halinde “aktif Uber ortağı” olarak nitelendirilmesi gerekiyor.

Uber tarafından 2017 yılında sektörde bir ilk olarak tanıtılan İş Ortağı Koruma programı, esnek kazanç fırsatlarına erişmek için Uber uygulamasını kullanan bağımsız sürücülerin ve kuryelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak tasarlandı. İlgili Uber uygunluk kriterlerini karşılayan tüm bağımsız ortaklar için ücretsizdir ve tüm masrafları Uber tarafından karşılanmak üzere otomatik olarak sunuluyor.