Alman dev VHV’den geleceğe yönelik önemli adımlar

Alman sigorta devi VHV Grubu, yeniden yapılanmaya gitti. Hannover merkezli  sigorta devi  son yıllarda önemli ölçüde büyüme başarısı gösteren Almanya dışındaki faaliyetlerini konsolide etmek için “VHV International” ve “VHV Dijital Hizmetler” olmak üzere iki yeni iş alanı oluşturdu.

cash-online.de adlı internet sitesinde yer alan habere göre bu yeniden yapılanma ile VHV Grubu, faaliyetleri güçlü bir geçmişe sahip şirketin geleceğe güçlü dönüşümü için kilometre taşını belirliyor.

VHV Group CEO’su Uwe H. Reuter: “Kapsamlı kararlarımızla, BT ve dijitalleşmenin yanı sıra sigortacılıkla ilgili, özellikle dijital hizmetler ve büyüyen uluslararası ticaretin, dünyanın geleceği için büyük önem taşıdığına olan inancımızın altını çiziyoruz. Bu adım VHV Grubu için kesinlikle stratejik olarak çok mantıklı bir adım.” diye konuştu.

Buna ek olarak, 2022’nin başında VHV Grubu, Eucon GmbH ve InterEurope AG’deki yatırımları içeren sigorta ile ilgili ve dijital olarak konumlanmış işini yeni kurulan bir holding şirketinde (VHV digital services AG) bir araya getirecek.

Eucon Group ve Inter Europe Group, Grubun sigortacılık faaliyetlerinden bağımsız ve bağımsız olarak faaliyet göstermeye devam edecek. InterEurope AG CEO’su Bernd Scharrer ve Holger Backu ve Eucon GmbH CEO’su Sven Krüger, VHV Group’un gelecekteki CEO’su Thomas Voigt tarafından yönetilecek olan VHV digital services AG’nin yönetim kuruluna dahil olacak. Bu amaçla Scharrer, VHV Solutions GmbH’nin yönetiminden VHV digital services AG’nin yönetim kuruluna geçecek.

VHV Reasürans CEO’su Stahl,  VHV International’ın Yönetim Kuruluna girdi

Öte yandan yeni yapılan içinde  VHV Grubunun uluslararası işi, yeni bir bölüm olan “VHV International” içinde toplanacak. VHV’nin Türkiye’deki şirketi VHV Reasürans’ın CEO’su Maximilian Stahl’de bu yeni yapıda Yönetim Kurulu üyesi oldu.  VHV International’de Dr. Sebastian Reddemann, oto dışı işiyle ilgili önceki sorumluluğunu ve VHV Allgemeine Versicherung AG’nin yönetim kurulu sözcüsü olarak gelecekteki sorumluluğunu üstlenecek.  Şirketin Fransa’daki faaliyetlerden Constantin Fahr, Avusturya’dan Sven Rabe, İtalya’dan Christian Sipöcz, Türkiye’den Maximilian Stahl, BT ve Operasyonlardan Bernd Scharrer ve İK’dan Henrik Metzlaff sorumlu olacak ve bu isimler VHV International Yönetim Kurulu’nda yer alacak.

VHV Solutions GmbH’nin yönetim sözcüsü Dr. Sebastian Schulz aynı zamanda VHV Solutions GmbH’nin yönetiminde “Sözleşme” alanından sorumlu olmaya devam edecek. Ayrıca, Dr. Sebastian Schulz, 1 Ocak 2022 tarihinde VHV Allgemeine Versicherung AG’nin yönetim kuruluna atandı ve kendisine “Operasyonlar” sorumluluğu verildi.

VHV Allgemeine Versicherung AG’de daha önce kredi ve kefalet sigortası hasar işleme başkanı olan Sina Rintelmann ise 1 Ocak 2022’den itibaren şirketin yönetim kurulundaki kredi ve kefalet sigortası bölümünün genel yönetimini devralacak.

Dijitalleşme konusunda önemli hamleler

VHV, şirkette dijitalleşme konusunu sağlam bir şekilde sabitler ve yeni bir yönetim kurulu departmanı oluşturur. Arndt Bickhoff, BT direktörü olacak. Şimdi VHV Vereinigte Hannoversche Versicherung a.G.’nin genel temsilcisi oldu. ve BT için VHV Holding AG. Aynı zamanda sigortacı, VHV International ve VHV Digital Services ile iki yeni iş alanı yaratıyor. 1 Ocak 2022’den itibaren VHV, Arndt Bickhoff’u VHV Vereinigte Hannoversche Versicherung a.G.’nin genel temsilcisi olarak atadı. Bickhoff şu anda VHV Solutions GmbH’de yönetim ekibinin bir üyesi ve halihazırda orada BT’den sorumlu. Planın, VHV Solutions GmbH tarafından VHV Group için şu anda sağlanan BT hizmetlerini ayırmak ve bunları önümüzdeki yıl VHV Holding AG’ye entegre etmek olduğu ifade edildi.

Ayrıca, önümüzdeki yıl içinde Bickhoff, VHV Holding AG ve VHV Vereinigte Hannoversche Versicherung a.G.’nin yönetim kuruluna katılacak. O zamana kadar Bickhoff, VHV Solutions GmbH’nin genel müdürü olarak kalacak. Yönetim Kuruluna önerilen atama, sorumlu denetim makamının onayına tabi.

Arndt Bickhoff, 2015 yılında VHV Grubuna katıldı. Sigorta bilişiminde kanıtlanmış bir uzmand. Bickhoff, Karlsruhe Üniversitesi’nde eğitim gördükten ve mühendislik diploması ve İngiltere’deki Henley Management College’dan MBA derecesi aldıktan sonra, kariyerine telekomünikasyon endüstrisinde başladı. 2000 yılında, sigorta şirketleri için kapsamlı BT projelerini yönettiği Düsseldorf’taki Boston Consulting Group’a geçti. 2006’dan 2015’e kadar Bickhoff, Generali Deutschland Informatik Services GmbH’nin genel müdürüydü.