Anadolu Sigorta Pet Social Hackathon’u kazananları belli oldu

Anadolu Sigorta’nın düzenlediği ödüllü Pet Social Hackathon 2021 etkinliğinde final gerçekleşti. Bu yıl beşincisi düzenlenen Hackathon etkinliği, 24 Aralık’ta 15 takımın katılımıyla başlayarak, 26 Aralık’ta sona erdi. Anadolu Sigorta tarafından seçilen ilk üç proje toplam 65 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Pet Social Hackathon 2021 etkinliğinde BAL’s ekibi ‘Sahiplen&Sigortala’ projesiyle birinci olurken, Creatiny ekibi ‘Cevd-Vet’ projesiyle ikinciliği, Çiro ekibi ise ‘Anadolu Pet’ projesiyle üçüncülüğü kazandı.

Anadolu Sigorta’nın, 2017 yılından bu yana potansiyel ve mevcut müşterilerinin günlük hayatlarında sigortacılık ile ilişkili fayda sağlayabilecek inovatif fikirler geliştirmek için düzenlediği Hackathon etkinliğinin bu yıl beşincisi gerçekleştirildi. 24- 26 Aralık tarihleri arasında online düzenlenen etkinliğe 242 grup başvuru yaparken, ön eleme sonucu toplam 15 takım katılım hakkı kazandı.

Yarışmacı ekipler, Anadolu Sigorta’nın evcil hayvan sahibi müşterilerinin günlük hayatlarını kolaylaştıracak, minik dostları için fayda sağlayacak çözümler üreterek, aynı zamanda sigortacılık ürün ve hizmetleriyle sürdürülebilir bağ kurduran yenilikçi fikirler üretti.

Anadolu Sigorta tarafından seçilen ilk üç proje toplam 65 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Pet Social Hackathon etkinliğinde birinci olan BAL’s ekibine 30 bin TL, ikinci olan Creatiny ekibine 20 bin TL, üçüncü olan Çiro ekibine ise 15 bin TL ödül verildi.

“Sahiplen & Sigortala” uygulaması birinciliğe layık görüldü

BAL’s ekibinin birinciliğe layık görülen projesi “Sahiplen & Sigortala”, insanlara basit sorular sorarak, hangi tür kedinin ve köpeğin onlar için daha uygun olduğunu tahmin etmeye çalışıyor, sahiplenebileceği ilanlar bularak paylaşma olanağı tanıyor.

Creatiny ekibinin ikincilik ödülü alan projesi “Cevd-Vet”, hayvanların hastalıklarında erken teşhis sağlamayı ve gerekli olmayan durumlarda kliniğe gidip zaman kaybetmeyi engelliyor.

Çiro ekibinin üçüncülük kazanan projesi “Anadolu Pet” ise evcil hayvanlara sosyal bir platform imkanı sunuyor.

“Yenilikçi fikirleri hızla uygulamaya almayı planlıyoruz”

Bu yıl beşincisini düzenledikleri Hackathon etkinliğine yüksek bir katılım talebi alarak yoğun ilgi görmeye devam ettiklerini belirten Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı “Gençlerin Pet Social teması dahilinde birbirinden parlak fikirlerine şahit olduğumuz yarışma, tüm ekibimiz için çok keyifli ve öğretici oldu. Takımların evcil hayvan sahiplerine yönelik inovatif fikirlerini dinledik. Birbirinden yaratıcı bulduğumuz fikirleri ilk üç sıralamasına alırken epey zorlandığımızı söyleyebilirim. Tüm kazananları yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bizi etkileyen fikirleri uygulamaya geçirmek için hızla çalışmalara başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.