Arex Sigorta’nın ilk reklam filmi ‘Kefalet Sigortası’

Arex Sigorta Finansal Sigortalar branşlarında sektörde adından söz ettirmeye devam ediyor. Birçok branşta yenilikçi sigortacılık hizmeti sunan Arex Sigorta Kefalet Sigortası hizmeti ile ilgili TV reklamı yayınladı.

Kurulduğu günden bu yana Finanasal Sigortalar alanında sektörün ihtiyaç duyduğu Kefalet Senetleri ile ilgili de hizmet veren Arex Sigorta; Kefalet Sigortası süreçlerini yeniden tasarlayarak iş insanlarının kullanımına sundu. Kefalet Sigortasında temel sorun olan senedin hazırlanma süreçlerini sektördeki müşterilerinin ihtiyaçlarını da dikkate alarak en hızlı şekilde karşılamak amacıyla tasarlayarak; başvurunun değerlendirmeye alınmasından senedin üretimine kadar olan süreyi 24 içinde tamamlayarak iş insanlarının kullanımına sunmaktadır. Bu hizmetini iş dünyasına duyurmak isteyen Arex Sigorta, ekonomi televizyon kanallarında ilk reklam filmini yayınladı.

Arex Kefalet Sigortası Artık E-İhalelerde de Geçerli

24 saat gibi rekor bir sürede değerlendirme ve basım işlemleri tamamlanarak iş dünyasının gayri nakdi kredi ihtiyacına karşılık veren Arex Kefalet Sigortası artık e-ihalelerde de geçerli olmaya başladı. SEDDK’nın hazırladığı kefalet senetlerinin güvenli elektronik imza ile düzenlenebilmesine imkân tanıyan düzenleme, Resmî Gazete’nin 25 Aralık 2021 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

SEDDK’dan yapılan açıklamada, bu kanun değişikliği sayesinde elektronik ihale yöntemiyle yapılan kamu ihalelerinde istekliler tarafından teklif kapsamında geçici teminat mektubu olarak kefalet senetlerinin kullanılmasının önündeki engellerin kaldırıldığı belirtildi.

Her ne kadar 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nda kefalet senetlerinin teminat olarak kabul edilebileceği düzenlenmiş olsa da 5070 sayılı Kanun’un 5’inci maddesine istinaden kefalet senetlerinin güvenli elektronik imza ile düzenlenememesi nedeniyle Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden düzenlenen ihalelerde kefalet senetlerinin teminat olarak kullanılamadığı aktarılan açıklamada, 5070 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikle aynı amaca yönelik sunulan finansal ürünler arasında kefalet senetleri aleyhine oluşan durumun ortadan kaldırılmış olduğu vurgulandı.

Demir; “Ekonomimize Katkı Sunmaya Devam Edeceğiz”

Arex Sigorta Genel Müdürü Sertem Demir kefalet sigortasının Türkiye ekonomisi için önemli olduğunu vurgulayarak; “Finansal Sigortalar içinde yer alan Kefalet Sigortası, ülkemizde finansal sistemin ciddi manada derinleşmesine katkı sağlayacaktır. İş insanlarımıza bankalardaki kredi limitlerine dokunmadan ihtiyaçları olan gayri nakdi krediyi Kefalet Senedi ile sağlamış oluyoruz. Ülkemiz ekonomisine olan katkısı ve iş insanlarımıza alternatif gayri nakdi kredi limiti oluşturması açısından bu ürünü fazlasıyla önemsiyoruz. Bu sebepten dolayı iş insanlarının Kefalet Sigortası hakkında bilgilenmesini sağlamak için bir TV reklamı yayınlamaya karar verdik. Kefalet Sigortası’nın e-ihalelerde de geçerli hale gelmesini sağlayan yasal düzenlemenin yapılmış olması da oldukça önemli bir sorunu çözüme kavuşturdu.” dedi.