Alman sigorta devi VHV’den İtalya’da önemli satın alma

Alman sigorta devi devi Hannover merkezli VHV Grubu şirketi VHV Allgemeine Versicherung AG, İtalya’nın en eski sigorta şirketlerinden Trento merkezli ITAS’ın yan kuruluşu Assicuratrice Val Piave SpA’nın yüzde 91,1’ini satın aldı.

VHV Group şirketi VHV Allgemeine Versicherung AG ve İtalyan şirketi ITAS Mutua, hayat dışında uzun süredir devam eden işbirliğini büyütme kararı aldı. Detayları henüz açıklanmayan satın alma, İtalyan makamlarının onayına tabi ve 2022 yılı baharında tamamlanması bekleniyor.

Assicuratrice Val Piave, 1960’larda, bazı girişimcilerin bir konsorsiyum olarak, Dolomitler’de büyük hidrolik işlerin yapımında yer alan nakliye ve inşaat şirketlerinin araçlarını sigortalama girişimiyle mutuel bir sigorta şirketi olarak kuruldu. 1998’de halka açık bir limitet şirkete dönüştürüldü (SpA: Società per Azioni). Şirketin yüzde 91,1’i İTAŞ Grubu’na ait. Kalan yüzde 8,9 azınlık hissedarlara ait. Assicuratrice Val Piave, özellikle motorlu taşıt sigortası, ev ve aile ile ilgili risklere karşı koruma ve kaza koruması alanlarında faaliyet göstermekte ve Kuzey İtalya bölgesinde yaklaşık 64.000 müşteriye hizmet veriyor.

ITAS ile uzun yıllara dayanan başarılı işbirliği ve Assicuratrice Val Piave’nin satın alınması ile VHV, İtalya’daki işini çok daha hızlı genişletme ve Kuzey İtalya pazarında kendisini uzman bir inşaat sigortacısı olarak konumlandırma fırsatına sahip oldu. Şirketin adı korunacak ve Val Piave’nin önceki işleeri ise devam edecek.