IFB 15 yılda sigorta sahtekarlığından 1300 kişiyi tutuklattı

İngiltere merkezli Sigorta Sahtekarlığı Bürosu (IFB-The Insurance Fraud Bureau) kurulduğu 2006 yılından bu yana işletmeleri ve halkı dolandırıcılıktan korumak için yaklaşık 1.300 tutuklama ve toplam 620 yıl hapis cezasına çarptırılan 700 mahkumiyetin güvence altına almasına yardımcı olduklarını duyurdu.

IFB konuya ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda, “Kurulduğumuz günden bu yana, işletmeleri ve halkı dolandırıcılıktan korumak için yaklaşık 1.300 tutuklama ve toplam 620 yıl hapis cezasına çarptırılan 700 mahkumiyetin güvence altına almasına yardımcı olduk. Daha fazlasını yapabiliriz. Sigorta dolandırıcılığı araştırmacılarını en iyi araçlar ve bilgilerle donatmak için sık sık istihbarat forumları ve eğitim atölyeleri düzenliyoruz. IFB ile iş ortaklığı yapmanın faydaları hakkında daha fazla bilgiyi http://ow.ly/FeMw50HxZiS adresinde bulabilirsiniz. ” ifadelerine yer verdi.

İngiltere merkezli Sigorta Sahtekarlığı Bürosu (IFB-The Insurance Fraud Bureau), sigorta sektörünün organize dolandırıcılığa karşı toplu mücadelesine öncülük etmek üzere 2006 yılında kuruldu. Dolandırıcılık istihbaratını paylaşmak için merkezi bir merkez olan IFB, organize dolandırıcılık ağlarını tespit etmek için gelişmiş analitik yazılımlar kullanılarak analiz edilen sektör verilerine erişim sağlıyor.