Howden’dan İtalya’da yeni satın alma

Londra merkezli sigorta komisyoncusu Howden, İtalya Vicenza merkezli uzman sigorta brokeri ve risk danışmanlığı şirketi Tower SpA’yı satın aldığını duyurdu.

Söz konusu satın alma yüksek itibarlı Andrea Scagliarini SpA’nın Temmuz 2021’de satın alınmasını takip ediyor ve Howden’ın müşterilere alternatif bir seçenek sunma taahhüdünü pekiştiriyor. İşlemin finansal detayları ise açıklanmadı.

34 yıl önce kurulan Tower, İtalya’nın kuzeydoğu bölgesindeki Vicenza bölgesinin tipik bir faaliyeti olan kuyumculuk sektöründe ve finans kurumlarında rakipsiz bir deneyime sahiptir. Tower SpA’nın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Guido Mocellin, “Aynı değerleri paylaştığımız için Howden’a katılmayı seçtik. Howden’ın uzmanlığından ve ürün bilgisinden yararlanacak ve onları bulundukları tüm ülkelerde temsil etme yetkisine sahip olacağız. Howden’ın bağımsız ruhu, gücümüz olan müşterilerimize odaklanmaya devam etmemizi sağlayacak.” dedi.

Howden Avrupa Bölgesel CEO’su Luigi Sturani ise “Tower, alanındaki uzmanlığı nedeniyle uzun zamandır hayran olduğumuz bir şirket. Guido’nun diğer brokerlerin sunduğu birçok teklif arasından Howden’ı seçmesinden onur duyuyoruz. Bu satın alma kendimizi İtalyan ve Avrupa pazarındaki en iyi oyuncular arasında konumlandırma hedefimizdeki bir başka büyük adım” diye konuştu.