KASIDER 1’inci dönem mentor programı tamamlandı

KASIDER 1’inci dönem mentor programı tamamlandı. KASIDER’in dernek misyonu doğrultusunda tasarlanan Kadın Sigortacılar için Mentorluk Programı ile sigortacılık kültürünü, deneyimleri ve bilgiyi paylaşabilmek ve sektörün iyi ve etkili liderleri arasına daha fazla kadın liderin katılımını desteklemek amaçlanıyor.

1’inci dönem mentorluk programını tamamlayan KASIDER, sektörün ve kadın sigortacıların gelişimine katkı sağlamak amacıyla mentorluk programının 2’nci dönemini başlatıyor. KASIDER’in dernek misyonu doğrultusunda tasarlanan Kadın Sigortacılar için Mentorluk Programı ile sigortacılık kültürünü, deneyimleri ve bilgiyi paylaşabilmek ve sektörün iyi ve etkili liderleri arasına daha fazla kadın liderin katılımını desteklemek amaçlanıyor.

Sigorta sektöründen Genel Müdür ve üst yönetim seviyesindeki 20+ sigorta profesyonelinin gönüllü olarak mentor oldukları programda, sektörün güçlü kadın lider adayları ile bir yıl sürecek bu programda bir araya gelecekler.

KASIDER Kadın Sigortacılar Derneği Başkanı Sema Tüfekçiler, “Bu proje ile sigorta sektörünün deneyimli profesyonellerinin, sektör dinamiklerine dair içsel bilgileri ve mesleki bilgi birikimlerini, kadın yönetici adayları ile paylaşmalarına destek vereceğiz. Birbirlerini destekleyen ve birbirlerinin çalışmalarına katma değer sağlayan bir danışmanlar ağı oluşturmak yoluyla sektörümüze katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Programla ilgili detaylı bilgi veren Tüfekçiler şunları söyledi: “Bu program ile menti adaylarımız, ilk günden itibaren bir gelişim yolculuğuna çıkacak ve profesyonel ve liderlik becerilerini mesleğin duayenleri tarafından verilecek destekle sürekli olarak geliştirebilme imkânını yakalayacak. Ayrıca program kapsamında X ve Y jenerasyonu ile önceki kuşak yöneticileri bir araya getirerek bilgi paylaşımları ile sinerji yaratmayı da hedefliyoruz. Mentilerimiz ile önümüzdeki günlerde bir çevrimiçi toplantı gerçekleştirerek bir araya geleceğiz ve program sürecini, yol haritalarını ve heyecanımızı paylaşacağız . Büyük bir emek ve umut ile yürüttüğümüz ve sektörde ilk olma özelliği taşıyan mentorluk programımızın hem sektöre hem kadın sigortacılara yüksek fayda sağlayacağına inancımız tam.”