Allianz, Yunan sigorta şirketi European Reliance’ı satın aldı

Alman sigorta devi Allianz SE, Yunan sigorta şirketi European Reliance’ın %72’sini 207 milyon Euro değerinde bir anlaşmayla satın alıyor.

Allianz anlaşmanın sigorta şirketi tarafından franchise’ını büyütme stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti. European Reliance’ın 110 perakende ofisi ve 5.667 acentesi ile 223 milyon euro brüt yazılı prime sahip olduğu ifade edildi.

European Reliance, Allianz Hellas ile birleştiğinde, Mülkiyet-Kaza sigortasında birinci, brüt yazılı prim bazında Yunanistan’ın beşinci en büyük sigorta şirketi ve beşinci en büyük hayat/sağlık sigortacısı olacak. European Reliance CEO’su Christos Georgakopoulos, birleşik şirketin CEO’su rolünü üstlenecek.

Allianz SE’nin yönetim kurulu üyesi Sergio Balbinot, “Bu satın alma Allianz’ın Avrupa Reliance gibi ideal bir kuruluşla çekici Yunan sigorta pazarındaki konumunu yükseltmesi için heyecan verici bir fırsat. Tüm düzenleyici izinler verildikten sonra European Reliance çalışanlarını Allianz Grubuna davet etmeyi dört gözle bekliyorum. Birlikte derin sektör bilgisine sahip olacağız ve başarı için iyi bir konumda olacağız.” dedi.