Hafize Gaye Erkan sigorta brokeri devinin yönetim kuruluna girdi

Risk, strateji ve insan alanlarında dünyanın önde gelen profesyonel hizmetler firması Marsh McLennan’ın Yönetim Kurulu, 1 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere 42 yaşındaki Hafize Gaye Erkan’ı direktör olarak atadı. Hafize Gaye Erkan’ın atanmasıyla birlikte Şirket Yönetim Kurulu 14 üyeden oluşacak.

Erkan, 2022’den önce, 31 Aralık 2021 itibarıyla toplam aktifleri 181 milyar dolar ve ek varlık yönetimi varlıkları 279 milyar dolar olan halka açık bir ticari banka ve tröst şirketi olan First Republic Bank’ın Eş CEO’su olarak görev yaptı. 2017’den 2021’e kadar First Republic Başkanı ve 2019’dan 2021’e kadar şirketin yönetim kurulu üyesiydi. First Republic’e 2014 yılında Kıdemli Başkan Yardımcısı, Yatırımdan Sorumlu Başkan ve Eş-Baş Risk Sorumlusu olarak katıldı.

2014’te First Republic’e katılmadan önce, Hafize Gaye Erkan, Goldman Sachs’ta on yıl geçirdi ve Genel Müdür, Finansal Kurumlar Grup Analitik ve Stratejileri Başkanı olarak görev yaptı. Bu görevde, finans kurumlarının, sigorta şirketlerinin, varlık yöneticilerinin ve bankaların yönetim kurulları ve üst düzey yönetim ekipleriyle yakın işbirliği içinde çalıştı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı H. Edward Hanway, “Gaye, yatırımlar, risk yönetimi, büyüme pazarları ve dijital inovasyon konularında derin bir uzmanlığa sahip. Onu yönetim kuruluna davet etmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.