NN’den Hollanda’da 253 milyon euroluk satın alma

Hollandalı sigorta şirketi NN, ABN AMRO’nun hayat sigortası yan kuruluşlarının %100’ünü satın alıyor. ABN AMRO Bank ve ortak girişimleri ABN AMRO Verzekeringen (AAV), AAV’nin hayat sigortası yan kuruluşunu Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V.’ye (NN Life & Pensions) satacak.

Satış sonrası şirket bağlı kuruluş NN Life & Pensions’a entegre edilecek. Amaçlanan işlemin, müşterilere verilen hizmetler ve garantiler üzerinde hiçbir etkisi olmayacağı belirtilirken, NN Life & Pensions ve ABN AMRO Bank, banka kanalları üzerinden vadeli hayat ürünlerinin satışına devam etmeyi planlıyor.

Anlaşmaya göre NN Life & Pensions, toplam 253 milyon euro karşılığında ABN AMRO Levensverzekering N.V.’nin yüzde 100’ünü AAV’den satın alacak. Bu, NN Life & Pensions’ın mevcut nakit kaynaklarından finanse edilecek.

Hollanda Hayat ve Emeklilik CEO’su ve NN Group Yönetim Kurulu üyesi Leon van Riet: “Bu işlem, mevcut kapalı defter yeteneklerimizden yararlanarak daha fazla verimlilik elde etme stratejimizle uyumludur. ABN AMRO Bank ile başarılı işbirliğimizi sürdürmekten memnuniyet duyuyoruz ve AAV’nin hayat dışı sigortalardaki büyüme stratejisini daha fazla desteklemek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

NN Group ve ABN AMRO Bank arasında bir ortak girişim olan AAV, perakende ve kurumsal müşteriler için sigorta ürünleri ve hizmetleri sağlayıcısı. İşlemin ardından AAV, hayat dışı sigorta işine ve sigorta komisyonculuğu faaliyetlerine odaklanacak. NN Group ve ABN AMRO Bank, AAV’nin dijital yeteneklerini güçlendirmek ve hayat dışı portföyünü daha da büyütmek için önümüzdeki yıllarda ek yatırımlar yapmayı kabul etti.

İşlem, düzenleyici onaylara tabi ve 2022’nin ikinci yarısında kapanması bekleniyor.