Aylin Somersan Coqui Avrupa’da yılın CRO’su seçildi

Bir dönem Allianz Türkiye’nin CEO’luğunu da yapan ardından Ekim 2018’de grubun merkezi Münih’e atanan, Temmuz 2020’den bu yana da Alman sigorta devi Allianz’ın Baş Risk Sorumlusu (CRO) olarak görev yapan Aylin Somersan Coqui, InsuranceERM tarafından Avrupa ve Büyük Britanya’yı içeren bölgede yılın CRO’su seçildi.

Konuya ilişkin insuranceerm.com’da yer alan habere göre, Aylin Somersan Coqui, Allianz’da ilham verici bir lider, takım oluşturucu ve işlevler arası guru olduğu için yılın baş risk sorumlusu ödülünü kazandı. Açıklamada, “Ödül aynı zamanda sigorta sektörüne yaptığı daha geniş katkıyı da takdir ediyor” denildi.

Somersan Coqui, Covid-19’un finansal hizmetleri ve sigorta endüstrisinin ödeme gücünü son yıllarda başka hiçbir olayda olmadığı gibi test ettiği Temmuz 2020’de Allianz’ın CRO’su olarak dümeni devraldı. Pandemi, Alman sigorta şirketinin riskleri yönetme şeklini değiştirdi ve Somersan Coqui, CRO rolünde bir yıl boyunca bu bilgileri InsuranceERM ile paylaştı.

Somersan Coqui, Allianz için Covid krizi sırasında güçlü bir ödeme gücü pozisyonunu korumayı ve yönetmeyi, sigortacının CRO’su olduğundan beri en gurur duyduğu başarılardan biri olarak görüyor. Solvency II sermaye hesaplaması için kullanılan risk altyapısının bulut tabanlı bir çözüme geçişini, esnekliği ve analiz kapasitesini önemli ölçüde artırmasını gurur duyduğu bir başka başarı olarak belirtiyor.