Allianz ve AXA’dan Ukrayna’ya destek

Sigorta devleri Almanya merkezli Allianz ile Fransa merkezli AXA, Ukrayna’ya insani yardım için destek kampanyaları başlattı. İki sigorta devi sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda önemli mesajlar verdi.

AXA Group CEO Thomas Buberl, “AXA, Ukrayna’daki sivil nüfusa destek vermenin yanı sıra komşu ülkelere ulaşan mültecilere yardımcı olmak için insani yardım çabalarının desteklenmesinde de rol alacaktır. Sahada çalışan ortak STK’larımıza 6 milyon euro bağışta bulunacağız ve çalışanlarımızı isterlerse bağış yapmaya teşvik edeceğiz. Bu fonun bir kısmı, yerel kuruluşlarımız ve meslektaşlarımız tarafından zaten desteklenen dayanışma girişimlerini güçlendirmeye adanmıştır. Bu karanlık zamanlarda, Avrupa’nın hangi değerler üzerinde kurulduğuna ilişkin önem ve gücü yeniden keşfediyoruz. Bu değerlerin Ukrayna halkına ve kıtamıza barış getirmesini umarak bize katılacağınızı biliyorum” ifadelerine yer verdi.

Allianz ise Ukrayna’ya destek veren çalışanlarının bağışlarını eşleştirmek için 2,5 milyon euro kadar insani yardım için 10 milyon euroyu hazır hale getireceğini duyurdu. Sigorta devi ilk bir milyon euroyu, işgal nedeniyle yerlerinden edilen insanlara ve Ukrayna’da ihtiyaç sahiplerine doğrudan yardım etmek için Alman Kızılhaçı’na verdi. Allianz CEO’su Oliver Bäte, “Biz uluslararası bir kuruluşuz, ancak değerlerimizde tarafsız değiliz. Tüm çalışanlarımızın ve hayatları bu olaylardan etkilenen tüm insanların yanındayız” dedi.