Sigorta devlerine Rus şirketleri ile ticareti sonlandırın çağrısı

 

Dünyanın dört bir yanındaki STK’lar ve gruplar koalisyonu, AIG, Allianz, Atradius Re, AXA, Chubb, General Re, Hannover Re, Lloyd’s, Munich Re, Partner Re, SCOR, Swiss Re, Tokio Marine, Travellers ve Zurich’in de aralarında bulunduğu 75’ten fazla kuruluş sigortacılara mektup yazarak Rus şirketlerini sigortalamayı bırakmalarını istedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak, dünyanın dört bir yanındaki STK’lar ve gruplar koalisyonu, Rus petrol, gaz ve kömürüne en çok maruz kalan finans kuruluşlarına bu şirketlerle tüm bağlarını kesmeleri çağrısında bulunuyor.

Bu, Putin 100 olarak adlandırılan, Rus fosil yakıtlarına en fazla maruz kalan 100’e yakın finans kuruluşunu hedef alacak bir kampanyanın başlangıcı olarak adlandırıldı.

Dışlanacak Rus şirketlerinin listesi, merkezi veya Rusya’da faaliyet gösteren 60’tan fazla büyük petrol, gaz ve kömür şirketini içeriyor.

Mektup ayrıca finans kuruluşlarına TotalEnergies, Fortum/Uniper, Wintershall DEA ve Rusya’da faaliyet gösteren diğer Rus olmayan fosil yakıt şirketlerine verilen tüm desteği askıya alma çağrısında bulunuyor.

Kömür, petrol ve gaz ihracatı, Putin’in otokratik rejimini ve Ukrayna’ya karşı yasa dışı savaşını finanse ediyor. Kampanyacılar, finans kurumlarının bu fosil yakıtların üretimini desteklemeyi derhal bırakması gerektiğini söylüyor.

Petrol ve gaz satışları geçen yıl Rusya bütçesinin %36’sını oluşturdu ve Putin’in 470 milyar dolarlık döviz rezervi oluşturmasına izin verdi.