Türkiye Sigorta üst yönetiminden USFK’ya tam kadro katılım

Sigorta sektörünün uzun bir aradan sonra ilk defa fiziksel olarak bir araya geldiği Uluslararası Sigorta Fuarı ve Kongresi (USFK), 3-5 Mart tarihleri arasında Antalya Belek’te gerçekleşti. Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli USFK’nın açılış konuşmasında iklim değişikliği, finansal sigortalar ve dijital sigortacılık konularında önemli bilgiler verirken; Türkiye Sigorta genel müdür yardımcıları da çeşitli oturumlara panelist olarak katıldı.

Sigorta sektörünün profesyonelleri, 3-5 Mart tarihleri arasında Antalya Belek, Pine Beach Hotel’de düzenlenen Uluslararası Sigorta Fuarı ve Kongresi’de (USFK) bir araya geldi. Sigorta şirketleri ve aracıları, sektörle ile ilgili kurumlar, iş dünyası temsilcileri, üniversiteler, yerel yönetimler, STK’lar ile diğer ulusal kuruluşların katılımları ile gerçekleştirilen kongrede, iş birliklerini artırma ve toplumdaki sigorta penetrasyon oranını yükseltme hedefinin altı çizildi. Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli yaptığı açılış konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Konuşmasında uzun bir aradan sonra sektörün tüm paydaşlarıyla bir araya gelebilmenin verdiği heyecanı dile getiren Benli, 85 milyona erişme ve ülkemizin stratejik varlıklarını sigorta güvencesi altına alma yönündeki hedeflerinin büyük olduğunu; ‘güçlü sigortacılık eşittir güçlü ekonomi’ anlayışıyla, tüm paydaşlar ile iş birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Benli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fuarın ana konu başlıkları iklim değişikliği ve katastrofik riskler, finansal sigortalar ve dijital sigortacılık. Biz de sigorta sektörü olarak bu konulara odaklanıyor ve çalışmalar yapıyor, dijital dönüşüme ve teknolojiye hızla ayak uyduruyoruz.”

Türkiye Sigorta üst yönetimi panellerde yer aldı

USFK’de Türkiye Sigorta genel müdür yardımcıları çeşitli oturumlarda konuşmacı olarak yer aldı. Kongre kapsamındaki İklim Değişikliği ve Kadastrofik Riskler oturumunda da konuşan Remzi Duman, Türkiye Sigorta’nın katastrofik riskler yönetimini, Türkiye’de iklim değişikliği kaynaklı yaşanan hasarları ve sigortacılığa etkilerini paylaştı. ‘Dijital Sigortacılık’ oturumunda panelist olarak yer alan Bilal Türkmen, Dijital sigortacılığın bugünü ve yarını hakkında görüşlerini paylaşırken, ‘Katılım (Tekafül) Sigorta Sistemi ve Farklılıkları Nedir?’ başlıklı oturumda ise Güray Çelik, Katılım sigortacılığının ilerleyen dönemde sektörde üstleneceği rol hakkında açıklamalar yaptı.

Türkiye’de Sigorta Aracılarının Bugünü ve Geleceği konulu seansta yer alan Doğukan Karakaya ise, Dijitalleşen dünyada ve gelecekte, acentelerin kendilerini nasıl daha iyi konumlandırabileceği konularında bilgi verdi.