Marsh ve Aon, Rusya operasyonlarını durdurdu

Sigorta ve reasürans brokeri devleri Marsh ile Aon, Rusya’daki operasyonlarını durdurma kararı aldı.

İrlanda merkezli ve İngiltere merkezli Aon Plc, devam eden savaşın ortasında dünyanın iki numaralı sigorta komisyoncusu aramaya devam ettiği için Rusya’daki faaliyetlerini askıya aldı.

Aon CEO’su Greg Case yaptığı açıklamada, “Ukrayna’daki çatışmanın tırmanması, masum sivillerin anlamsız şekilde can kaybına ve okulların, sivil mülkün ve altyapının kasıtlı olarak tahrip edilmesine neden olmaya devam ediyor. Rusya’daki meslektaşlarımızı ücretli izne çıkarmak da dahil olmak üzere Rusya’daki operasyonel faaliyeti askıya alma kararı almamızın nedeni bu” dedi.

Aon’un Rusya’daki binaları Moskova ve St. Petersburg’da. Ukrayna’da ise şirketin Kiev, Lviv ve Odesa’da ofisleri bulunuyor. Ukrayna’daki operasyonlarının şu anda çalışıp çalışmadığı belli değil.

Dünyanın en büyük sigorta brokerinin ana şirketi Marsh McLennan da, “Rus hükümetinin Ukrayna halkına yönelik sebepsiz saldırısının” ardından Rusya’daki tüm işletmelerini bırakacağını açıkladı.

Marsh McLennan başkanı ve CEO’su Dan Glaser, şirketin “Ukrayna’daki trajik insan ölümünü dehşetle izledikten” sonra “bu eylemi yapmaya mecbur kaldığını” söyledi.

Marsh McLennan’ın dört ana markası bulunuyor. Sigorta brokeri Marsh, reasürans brokeri Guy Carpenter, varlık yöneticisi Mercer ve yönetim danışmanlığı firması Oliver Wyman. Yıllık yaklaşık 20 milyar ABD Doları gelire sahip ve 130 ülkede müşterilere danışmanlık yapan 83.000 çalışanı bulunuyor.

10 Mart Perşembe günü Rusya’daki tüm işletmelerinden çıkma kararının ardından Marsh McLennan, Rus işletmelerinin sahipliğini Glaser’in Rusya pazarında bağımsız olarak faaliyet göstereceğini söylediği yerel yönetime devretmeyi planlıyor. CEO, “Bu, hafife aldığımız bir karar değil. Bu ölümcül çatışmaya hızlı ve barışçıl bir çözüm bulunması için çağrıda bulunan herkese katılıyoruz” dedi.