Putin, “dost olmayan devletler” ile sigorta işlemlerini yasakladı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkedeki sigortacıların “dost olmayan devletler” olarak adlandırdığı sigorta şirketleri, reasürörler ve broker firmalarla işlem yapmasını yasaklayan bir yasayı imzaladı.

Rus Parlamentosu’ndan gelen hamle, Rus işletmelerinin uluslararası re/sigorta hizmetlerine erişimini engellemek için tasarlanmış önlemler de dahil olmak üzere batılı ülkeler tarafından uygulanan bir ekonomik yaptırım dalgasına yanıt olarak geldi.

Yasaya göre, Rusya’daki sigorta şirketlerinin artık 31 Aralık 2022’ye kadar İngiltere, ABD, Japonya, İsviçre ve tüm AB ülkelerinden taşıyıcılara risk devretmesi yasaklandı.

Ek olarak, mevzuat değişikliği, Rusya Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun reasürans koruması için bir sedan tarafından ulusal bir reasüröre devredilmeyen yükümlülükleri belirleme yetkisini üstlendiğini görmekte.

Rusya Merkez Bankası Yönetim Kurulu ayrıca, finansal kuruluşların kamuya açıklamama hakkına sahip olduğu verileri belirleme hakkına sahip olacak. Kremlin, bunun “finansal kuruluşlar tarafından kullanılabilecek herhangi bir bilginin ifşa edilmesini engelleyeceğini” söylüyor.