Rusya ülkedeki yabancı uçakları kamulaştırıyor

Rusya yaptırımların ardından mahsur kalan jetleri kamulaştıracak yasa çıkardı. Rus hükümeti, ülke içinde mahsur kalan 500’den fazla jet sorunuyla başa çıkmak için hızlı bir yasa çıkardı.

Yeni yasa, Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle Rus ulusuna uygulanan yaptırımlara açık bir çürütme niteliğinde. Rus hükümetine göre, yeni yasa ‘ulusal ulaşım sisteminin istikrarlı işleyişini sağlayacak’.

Rus hükümetinin internet sitesinde yer alan açıklamada, “Özellikle sivil havacılığın kesintisiz işleyişini sağlamak ve yabancı uçakların Rus gemileriyle birlikte tutulmasına yönelik değişiklikler yapılıyor. Federal Yasa, Rusya Federasyonu Hükümetine, Rus uçaklarının havaalanlarına girişini kısıtlayan yabancı devletlerin uçaklarına karşı misilleme kısıtlamaları koyma yetkisi veriyor.” denildi.

Bank of America ise değeri 10 milyar doları aşan uçakların, sigorta endüstrisi için taleplerin fazla olmasına ve muhtemelen yaptırımların sigorta kapsamını geçersiz kılıp kılmadığı konusunda dava açılmasına yol açabileceğini belirtti.