Sigorta Acenteleri Platformu’nda ilk imzalar atıldı: “Birlikte daha güçlüyüz”

Sigorta Acenteleri Platformunun (SİAP) 16 Mart’ta düzenlediği toplantıda, SİAP ilke kuralları dokuz acente derneğinin temsilcileri tarafından imzaladı. Yapılan  açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Herkesin tahmin edebileceği gibi, bir araya gelebilmek ve birlikte çalışabilmek, biz diyebilmek çok değerli ve kıymetli.

Sorunlar dağ olmuşken, umutlar tükenmişken, yeni bir şeyler söylemek, buna niyetlenmek, alışılagelmişin dışına çıkabilmek cesaret ve özveri ister.

Bir arada olmayı başarmak, “Ben” yerine “biz” diyebilmek, Ortak aklı, bilgiyi hâkim kılabilmek,

Mesleki dayanışmayı, faydayı öncelemek, Birbirine sahip çıkabilmek bu yolun temeli, SİAP’ın varlık nedenidir.

Biz tüm İstanbul STK yönetimleri yaklaşık 5 ay önce bir araya gelerek, belki kimsenin tahmin edemeyeceği bu ilk adımı attık. Dünyada birçok şeyin değiştiği, bir çok alışkanlıkların artık yerini daha farklı ve akılcı yöntemlere yönelttiği günümüz şartları, biz STK’lara – Bizlere bu değişimin bir parçası olmamızın kaçınılmaz olduğu gerçeğini göstermiştir. Meslektaşlarımızın da belki yıllardır görmek istediği böylesi bir tabloyu oluşturmanın verdiği umut ile, ilk adımın atıldığı günden bugüne kadar, çok önemli mesafe alındı. Şu an ise çok daha keyifli ve verimli bir yerdeyiz. Bugüne kadar yapılan hataları tekrarlamadan, mesleki birliktelik, dayanışma ve çalışma ruhu ile, tüm meslektaşlarımızın bizlerden olan beklentilerini, isteklerini tek ses ve tek yürek ile çözüme kavuşturma gayreti içerisinde olacağız. Çıkılan bu yeni yolda, yurdumuzun tamamındaki meslektaşlarımızın desteği ve katkılarına ihtiyacımız olacaktır. Bizlerden bu desteklerini esirgememelerini temenni ediyoruz. Bundan sonrasında onlara, bugüne kadar hiçbir umut göstermeyen eski manzaralar yerine, tamamen umut yükselten ve inancı yeşerten çalışmalar yapacağımıza söz vermek için, burada toplanmış bulunuyoruz.

Huzurunuzda birazdan imzalayacağımız SİAP ilke ve kuralları ile, bu birlikteliğin sembolik olarak tescillenmesine şahitlik edecek ve bu birlikteliğin tüm yurtta duyurulmasına vesile olacaksınız. Siz değerli basın mensuplarını da bu anlamlı günde burada olup, bize destek olduğunuz için, bundan sonraki çalışmalarımızda  da, vereceğiniz katkı ve destekten dolayı teşekkür ederiz.”