eko-lojik 6: Uluslararası iklim raporundan Türkiye ekonomisine daralma uyarısı

eko-lojik ekinin altıncısı, 15 Mart 2022’de çıkan Sigorta Dünyası dergisinin 730’uncu sayısıyla birlikte yayınlandı.

Dünyaya olan sorumluluğundan dolayı çevre duyarlığı konusunda farkındalık yaratmayı yayın ilkeleri arasında gören Sigorta Dünyası, 2021 ekim sayısından itibaren ekolojik sayfalarını eko-lojik ekine dönüştürdü. Sigorta sektöründe ilk olan ve geri dönüşümlü kağıda basılan ekte her ay yurtta ve dünyada gerçekleşen çevre olaylarının yanı sıra, iş dünyası ve sigortacılıktaki iklim değişikliğiyle ilgili gelişme ve açıklamalar ele alınıyor.

İklim değişikliği ve sürdürülebilirliğe dair güncel haberler

eko-lojik‘in altıncı sayısında Hükümetlerarası İklim Değişikliği Panelinin (IPCC) son raporuna yer verildi. Rapora göre, iklim değişikliğinin etkileri yerküredeki tüm canlılar için kötüye gidiyor ve bu yüzden sera gazı salımının mutlaka düşürülmesi gerekiyor. Raporda, Türkiye için de uyarılar bulunuyor ve iklim krizine karşı Avrupa’daki en kırılgan ülke olduğu belirtilen Türkiye’nin kişi başı gelirinin yüz yıl sonuna kadar iklim değişikliğinden dolayı yüzde 17 oranında düşeceği tahmin ediliyor.

eko-lojik‘te ayrıca Konya’da düzenlenen İklim Şurası ile ilgili bir haber ve “Sürdürülebilir Yaşam Alanları, İnsan Odaklı Kentler” başlığıyla Hümanist Kitap’ın yeni yayınladığı bir kitap haberi de yer alıyor.