Yıldırım Türe: İklim değişikliği sigortacılığı da dönüştürecek

“İklim değişikliği dolayısıyla, ülkelerin yeni kararlar doğrultusunda hayata geçirdikleri uygulamalar ve buna paralel olarak sürdürülebilirlik sigorta sektörünü dönüştürmeye devam edecek.”

İklim değişikliyle ilgili Sigorta Dünyası’na açıklamalarda bulunan MAPFRE Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım Türe, doğal afetlerin sayısı ve şiddetinin giderek arttığını hatırlatarak, “Bu doğrultuda doğal afetlere karşı araçtan konuta, kapsamlı sigortalılık bilincinin de artmaya başladığını söyleyebiliriz” dedi.

Şimdiye dek yaptığımız hatalar birkaç senede düzelmez

İklim değişikliği dolayısıyla, ülkelerin yeni kararlar doğrultusunda hayata geçirdikleri uygulamaların ve buna paralel olarak sürdürülebilirliğin sigorta sektörünü dönüştürmeye devam edeceğini söyleyen Türe sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadar benimsediğimiz yaşam biçimi sonucunda yaptığımız yanlışların bedelini birkaç senede düzeltme şansınsa sahip değiliz. Dolayısıyla bu devam edecek. Biz sektör olarak bu sorumlulukta hareket etme bilincinde olmalıyız. Hem mali konumumuzu kaybetmeden hem de insanların can ve malları için tedbir almalıyız. Dünyamızın birkaç derece daha ısınmasının elbette ekonomik olarak da maliyeti olacaktır. MAPFRE Sigorta olarak bu konuda önümüzdeki dönemde, geçen sene gördüğümüz hasarların ve benzerlerini devam edeceği yönünde bir kanaatimiz var. Sürdürülebilirlik bugün dünyanın önündeki en önemli ajanda. Sadece sigortacılık değil, finansal güce sahip tüm büyük grupların gündeminde sürdürülebilirlik var. Biz sigortacılar olarak burada biraz edilgen bir konumdayız. Sadece buna hazırlık yapmak, meydana gelebilecek olası hasarlarda mal varlığı ve insanların canını koruma sorumluluğunu dikkate alabiliyoruz.”

Geçtiğimiz yaz aylarında küresel ısınmanın etkilerinin hep birlikte yaşandığını belirten Yıldırım Türe, “Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada çıkan orman yangınları ve seller hepimizi derinden etkiledi” diyerek sözlerini şöyle noktaladı: “Bu afetler de sigortanın kapsamına giriyor. Dolayısıyla sektörümüz de ihtiyaçların ve koşulların değişimiyle birlikte yeni çözümler üretmek ve geliştirmek üzere kendini geliştirmeye devam edecektir.”