TSB Başkanı Benli’den acente ve eksperlere önemli mesajlar

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, İstanbul Ticaret Odası’nda düzenlenen “Covid 19 Pandeminin Sigorta Sektörüne Yansımaları’ toplantısında sigorta şirketleri olarak acentelerle her türlü işbirliğine hazırız mesajını verdi.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, 25 Mart 2022 tarihinde İstanbul Ticaret Odasında düzenlenen Covid 19 Pandemisi’nin Sigortacılık Sektörüne Yansımaları konulu toplantıya katıldı. Toplantıda, TSB Başkanı Atilla Benli, SEDDK Başkan Vekili Ali Ersoy, TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut ve TOBB SEİK Başkanı Ahmet Nedim Erdem konuşma yaparken, toplantıyı izleyen acente ve eksperlerin sorularını da cevapladılar.

Sağlık sigortasında yaşanan fiyat artışları tartışmalarına değinen Atilla Benli, bu alanda fiyatların aktüeryal hesapla yapıldığını belirterek, “Böyle bir ekosistemde medikal enflasyonun altında bir fiyatlamayla çalışan bir sağlık sigortacılığı var. Rekabet olması vatandaşın işine yarıyor. Teknik fiyatlamaya gelemiyoruz bir türlü. Hem sağlıkta hem otoda fiyatlar çok düşük. Serbest piyasa içinde bunları çözeceğiz” dedi.

Dijital kanal ve acenteler

Hızla dijitalleşen sigortacılığın hayatımızda olduğunu belirten Benli sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm dağıtım kanallarıyla birlikte sektörün bu duruma ayak uydurması gerekiyor. Bu bize çok büyük bir yük getirmiyor şimdilik ama buna hazır olmalıyız. Ana dağıtım kanalı olan acentelerin hazır hale gelmesi lazım. Dijitalleşmeyle acentelerin danışmanlığına çok da gerek olmayan alanlarda platform bazlı hizmet veren kanallardan satış olacak. Sigortacılık nitelikli bir iş ve dünyada finans sektöründe birinci sırada geliyor. Alacak sigortasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Bunu hangi dijital kanalla anlatacaksınız? Finansal sigortalar, bina tamamlama, parametrik…. Bunlar dijitalden satılabilecek ürünler değil. Buralardaki bilgimizi arttırıp bunları satmak acente dağıtım kanalı olarak yapabileceğimiz en iyi şey. Asıl büyümemiz gereken yerler o alanlar. Burada henüz emekleme aşamasındayız ama önümüz çok açık. 17 bin nitelikli sigorta aracımız var. Bunlarla, sağlık, kefalet, bina tamamlama gibi bilen insanlarla satılacak bu ürünleri odağımıza almalıyız.”

Trafik sigortasının gelirinin yüksek olabileceğini ama komisyonu düşük olduğu için acentenin odağında olmaması gerektiğine dikkat çeken Benli, “Biz sigorta şirketleri olarak acentelerle her türlü işbirliğine hazırız. Öte yandan eksperler de zor şartlarda hizmet vermeye çalışıyor. Başkan olarak net söyleyebilirim ki biz hiçbir aracıya gerek kalmadan sigortalının hasarını hemen ödemek istiyoruz. Gereken düzenlemenin altına imza atarız” dedi.