AXA’nın yer aldığı konsorsiyum rüzgar çiftliğine ortak oldu

Danimarkalı enerji firması Orsted, İngiliz rüzgar çiftliğinin %50’sini içinde AXA’nın olduğu Fransız konsorsiyumuna sattı.

Danimarkalı Orsted yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliği olacak İngiltere’deki Hornsea 2 projesinin yarısını bir Fransız konsorsiyumuna 3 milyar sterlin (3,94 milyar dolar) karşılığında satmayı kabul ettiğini duyurdu.

Anlaşma, Danimarkalı enerji devinin sermayeyi yeni projelere yatırmak için operasyonel rüzgar parklarındaki büyük hisseleri satma stratejisiyle tutarlı.
Fransız konsorsiyumu, Fransa’nın en büyük sigorta şirketi AXA’nın bir birimi olan AXA IM Alts ve her birinin %25’ine sahip olacak Credit Agricole Assurances’tan oluşuyor.

Politika yapıcılar fosil yakıtlara alternatifler ararken, yenilenebilir ve düşük karbonlu enerji işletmeleri, piyasada istikrarlı bir büyüme bekleyen nakit zengini yatırımcılardan yüksek değerlemeler alıyor.

Hisse, Orsted tarafından yapılandırılan ve Danimarka’nın ihracat kredi kurumu da dahil olmak üzere 30 banka tarafından sağlanan bir öz sermaye ve üst düzey çok dilimli temel finansman paketi kombinasyonu yoluyla finanse edilecek.