Boşanma riskine karşı “kadınlara özel sigorta” fikri

Mısır’da faaliyet gösteren Public Partners Insurance Brokerage Company’nin Başkanı ve CEO’su Dr Mohamed Elmaghraby, kadınları boşanma riskine karşı korumak için sigorta poliçeleri sağlayan yeni yasa tasarısı üzerinde daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

meinsurancereview.com’da yer alan habere göre şu anda Mısır Senatosu’nda tartışılmakta olan kapsamlı sigorta yasasına göre, sigorta poliçesi, primi damat tarafından karşılanmak üzere yaklaşık 25.000 EGP (1.366 $) değerinde olacak ve boşanma durumunda tazminat eşe ödenecek. Sigorta poliçesi, en az üç yıllık evlilikten sonra yardımları ödeyecek ve boşanmanın geri alınamaz olması gerekiyor.

Ancak Elmaghraby, aile uyumunu ve eşin korunmasını teşvik etmek için alternatif bir teklif sundu. Teklifi, karı ve koca adına sigorta poliçesinin düzenlenmesi ve gelirlerinin 20 yıllık evlilikten sonra ödenmesini içeriyor. Elmaghraby konuya ilişkin, “Evlilik poliçesi tek seferde veya aylık olarak ödenebilir. Amacı ayrılık değil evlilik bağlarını desteklemektir.” dedi.

Elmaghraby, teklifinin, diğerinin ölümü durumunda bir eşe ödeme yapılmasını da sağladığını açıklıyor. Aile reisinin engellilik gibi belirli durumlara maruz kalması durumunda ise çocukların eğitimlerini tamamlayana kadar olan masrafları da karşılanabilecek.