Chubb, Howden’dan DUAL’ın Asya işlerini satın alıyor

Sigorta devi Chubb, DUAL Group’un Asya finansal hatlarını ve siber portföyünü satın alıyor. Küresel sigorta şirketi DUAL, haber bülteninde satışı duyurdu ve 18 Haziran’dan itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi. Satış, DUAL Asia’nın bölgedeki 13 yıllık varlığını sona erdiriyor.

DUAL Asia Pacific CEO’su Damien Coates, “DUAL, Asya’da finansal hatlardan ve siberden çıkmaktan doğal olarak hayal kırıklığına uğrasa da, bu satışın hem müşterilerimizin hem de çalışanlarımızın çıkarına olduğuna inanıyoruz” dedi.

Chubb, firmanın Honk Kong ve Singapur’daki ticari varlıklarını, söylemleri ve sigortalama modelleri biçimindeki fikri mülkiyet dahil satın alacak.

DUAL bülteninde, Asya işleri için “yeni bir yer bulma” kararının, genel yönetim ajansı (MGA) veya “Asya’nın çoğunluğunda tanınmayan” sigorta acenteliği modeliyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Coates, “Chubb, Asya’nın önde gelen finansal hat sağlayıcısıdır ve bu işin geleceğe sürekli genişlemesini sağlamak için güçlü bir konumdadır” dedi. DUAL, Howden Group Holdings’in uzman sigortacılık koludur.