John Neal: Pazar Ukrayna’nın bu yılki kaybını anlamayabilir

Uzman re/sigorta pazarı Lloyd’s of London’ın CEO’su John Neal, piyasanın Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline tam olarak maruz kalmasını anlamaktan çok uzak olduğu konusunda uyardı.

Hafta sonu geçirdiği bir araba kazası öncesinde yaptığı bir görüşmede Neal, yarım yıllık raporların büyük olasılıkla “çok olgunlaşmamış” olacağını, rezervler ve tazminat tahminlerinin ise “daha uzun sürebileceği” konusuna dikkat çekti.

Lloyd’s, geçen hafta yıllık sonuçlarının açıklanmasının yanı sıra yaptığı yorumlarda, Ukrayna’da devam eden çatışmanın 2022’de pazar için büyük bir sorun olacağına inandığı açıklamasında bulundu.

2021 sonuçları, artan afet faaliyeti zemininde 2,3 milyar sterlinlik toplam kâr ve %93,5’lik birleşik oran ile Lloyd’s tarafından bir süredir rapor edilen en iyi rakamları temsil ediyordu.

Rusya-Ukrayna ihtilafından kaynaklanan kayıplarla ilgili olarak, Neal, Rusya’nın yaptırımların uygulanmasından bu yana ülkede mahsur kalan yaklaşık 500’den fazla Batı yapımı uçağı millileştirme hamlesinin ardından, tarihi havacılık kayıpları potansiyeline özel önem verildiğini kabul etti.