Sigortacılıkta ilk çeyrekte 220 satın alma işlemi oldu

Willis Towers Watson’un(WTW) yeni bir raporuna göre, küresel birleşme ve satın alma faaliyetleri 2022’de güçlü bir başlangıç ​​yaptı ve ilk çeyrekte değeri 100 milyon ABD Doları (yaklaşık 135,59 milyon SG$) üzerinde olan tamamlanan anlaşmaların sayısı geçen yılın aynı dönemini aştı.

WTW’nin Üç Aylık Anlaşma Performans Monitörü’ne göre, tarihsel olarak düşük faiz oranları, artan piyasa güveni, bol sermaye ve dönüştürücü anlaşmaların takibiyle desteklenen 2022’nin ilk çeyreğinde 220 işlem kapatıldı. Bu, 2008’den bu yana en yüksek ikinci Q1 sonucu ve 2021’in ikinci yarısından bu yana özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) anlaşmalarındaki keskin düşüşe rağmen elde edildi.

The Bayes Business School’daki (eski adıyla Cass) Birleşme ve Satın Alma Araştırma Merkezi ile ortaklaşa derlenen WTW raporu, ilk çeyrekte, aynı döneme göre çok daha fazla sayıda mega anlaşma (10 milyar ABD dolarından fazla değere sahip) kapatıldı. İngiltere firmalarının yabancı devralmaları da ilk çeyrekte tamamlanan 13 anlaşma ile 2015’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

WTW’de Büyük Britanya kurumsal M&A danışmanlığı başkanı Jana Mercereau, “Birleşme ve satın almaların 2021’de yeni bir zirveye ulaştığını gören bastırılmış talep, faiz oranları düşük kaldığı ve alıcılar rekor miktarda nakit taşıdıkları için devam edecek gibi görünüyor. İklim, teknoloji, kapsayıcılık ve çeşitlilik alanlarında hızlı geçişler yapmaya çalışan birçok işletme, stratejik satın almaları bu değişimi hızlandırmanın önemli bir parçası olarak görüyor. Dolayısıyla jeopolitik ve ekonomik oynaklık artıyor olsa da, birleşme ve satın almaları yönlendiren önemli bir ivme görüyoruz.” dedi.