Verisk’ten iklim danışma konseyi

Sigorta analitiği sağlayıcısı Verisk, kuruluşların iklim değişikliğinin etkilerini daha iyi anlamalarına ve sürdürülebilirlik çabalarını bilgilendirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan bir organ olan Verisk İklim Danışma Konseyi’nin başlatıldığını duyurdu. Konsey üyeleri, şirketin ekstrem olay modellerinin iklim koşullandırması da dahil olmak üzere Verisk tarafından geliştirilen iklim değişikliği çözümleri hakkında rehberlik ve geri bildirim sağlayacak. Ayrıca, iklim değişikliğinin gelişen durumuyla ilgili olarak her üyenin uzmanlık alanına özgü araştırmaları sunacak.

Verisk İklim Danışma Konseyi aşağıda özgeçmişleri bulunan iklim uzmanlarından oluşuyor:

Dr. Cindy Bruyère , Ulusal Atmosferik Araştırmalar Merkezi’nde İklim ve Aşırı Hava Aşırılıkları için Kapasite Merkezi’nin direktörü. Bruyère, University Corporation for Atmospheric Research için 2020-2021 bilimsel ve mühendislik liderliği araştırmacısıydı. Güney Afrika’daki North-West Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. Araştırmaları hava ve iklim aşırılıklarının etkisine odaklanıyor.

Henk Dijkstra , Utrecht Deniz ve Atmosfer Araştırmaları Enstitüsü’nde dinamik oşinografi profesörü ve Utrecht Üniversitesi Karmaşık Sistemler Araştırmaları Merkezi direktörü. Dijkstra’nın araştırması, büyük ölçekli okyanus sirkülasyonunun fiziğini ve okyanusun iklim sistemindeki rolünü anlamaya odaklanıyor. Hollanda Kraliyet Sanat ve Bilim Akademisi üyesidir. 2005 yılında Dijkstra, Avrupa Yerbilimleri Birliği’nden Lewis Fry Richardson Madalyası aldı.

Dr. Kenneth E. Kunkel , Kuzey Karolina Eyalet Üniversitesi’nde atmosferik çalışmalar alanında araştırma profesörü ve Kuzey Karolina İklim Araştırmaları Enstitüsü ile değerlendirmeler için baş bilim insanı. Kunkel’in araştırması, özellikle aşırı hava ve iklim olaylarıyla ilgili iklim değişkenliği ve değişimine odaklanıyor. Üçüncü ve Dördüncü ABD Ulusal İklim Değerlendirmelerinin çeşitli bölümlerinin yazarıdır. Kunkel, Amerikan Meteoroloji Derneği üyesidir.

Dr. Park Williams , Los Angeles California Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nde doçent. Park, araştırmaları kuraklık gibi hidrolojik aşırılıkların nedenlerini ve sonuçlarını anlamayı amaçlayan bir hidroklimatologdur. Kuraklığın nedenleri ve sonuçları ve bunun sıcaklıklar arttıkça Amerikan Batı’sını nasıl dönüştürdüğü ve ayrıca toplumun daha sık görülen kuraklık ve orman yangınlarına nasıl uyum sağlaması gerektiği konusunda uzmandır.