Demir ile otizmliler sigortalı oluyor

“Dünya Otizm Farkındalık Ayı” dolayısıyla açıklama yapan Demir Sağlık ve Hayat Sigorta Genel Müdürü Viktor Hodara, geçtiğimiz yıl sektörde bir ilke imza atarak hayata geçirdikleri “Farkı Bizden Farkınız Yok Kimseden” uygulamasının otizmli bireylerin aileleri tarafından yoğun ilgi gördüğünü dile getirerek “Amacımız bir yandan otizmli bireylerin sağlık konusunda karşılaştıkları problemlerle ilgili toplumda farkındalık oluştururken diğer yandan da yaşam kalitelerinin artmasına destek olmak.” dedi.

Demir Sağlık ve Hayat Sigorta  ‘yapılmayanı yapma’ vizyonuyla otizmli bireylerin sağlık konusunda karşılaştıkları  problemlere dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz yıl otizmli bireylerin de herkes gibi Demir Tamamlayıcı Sağlık ve Özel Sağlık Sigorta ürünlerinden faydalanabileceği “Farkı Bizden Farkınız Yok Kimseden” uygulamasını duyurmuştu. Sektörde ilk olan bu uygulama ile Demir Sağlık, otizmli bireylerin yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyor.

Viktor Hodara: “Amacımız otizmli bireylerin yaşam kalitesinin artmasına destek olmak”

Demir Sağlık olarak tüm faaliyetlerinin odağına toplumun her kesiminin daha iyi bir yaşama kavuşması hedefini koyduklarını ifade ederek “Otizmli bireylerin sağlık konusunda karşılaştıkları problemlere dikkat çekmek ve yaşam kalitelerinin artmasına destek olmak amacıyla geçtiğimiz yıl onların da herkes gibi  Demir Sağlık sigorta ürünlerinden faydalanabileceği “Farkı Bizden Farkınız Yok Kimseden” uygulamasını duyurmuştuk. Otizmli bireylerin sağlık sigortaları konusunda karşılaştıkları güçlükleri çözme noktasında üzerimize düşeni yapma hedefiyle çıktığımız bu yolda, uygulamamızın gördüğü yoğun ilgi bizi çok gururlandırdı. Bu düzenlemeyle önemli bir sorunu çözdüğümüzü düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde de otizmli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaya hazırız.” dedi.

Otizmli bireyler Demir Sağlık ve Hayat Sigorta ile güvence altında

Demir Özel Sağlık Sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde veya özel sağlık kuruluşlarında istedikleri bir doktora başvurarak tedavi olma imkanına sahip olan otizmli bireyler, 4 farklı anlaşmalı kurum ağı ve 5 farklı plan seçeneği ile özel sağlık sigortasından faydalanabiliyor. Bununla beraber, sigortalılar VIP check-up, dolgulu diş paketi, göz paketi, diyetisyen, psikolojik danışmanlık ve diğer asistans hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabiliyor.

Bunun yanı sıra otizmli bireyler de 3 farklı anlaşmalı kurum ağı, 4 farklı teminat yapısı ve 12 farklı plan seçeneği dahilinde SGK anlaşmalı özel hastanelerde geçerli, 15 TL’lik yasal katkı payı dışında hiçbir ücret farkı ödemeyecekleri  ‘Farkı Bizden’ Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile kapsam altına alınırken, online doktor ve ambulans hizmetinden de ücretsiz faydalanma olanağına erişebiliyor. “SMART” Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile ise SGK anlaşmalı özel sağlık kurumlarında sigortalılarının uygun primlerle hizmet almasını sağlayan Demir Sağlık, sigortalılarının ihtiyaç ve bütçesine uygun ayakta tedavi seçme imkanı ile kaç kez doktora gideceğinin kararını onlara bırakıyor. Bununla beraber, sigortalılarının ücretsiz mini check-up, diş paketi, göz paketi ve online doktor hizmetlerinden faydalanabilmesine de olanak tanıyor.