Küresel reasürans sermayesi 728 milyar dolara ulaştı

Küresel reasürans sermayesi 2021’in sonunda bir önceki yıla göre %8,4’lük bir büyümeyle 728 milyar dolara çıktı.

Gallagher Re’nin en son reasürans piyasası raporuna göre, sermaye önceki yılı 672 milyar dolarla kapatmıştı. 2015 yılından bu yana, toplam reasürans tahsisli sermayesi %70 oranında büyürken bu da yıllık ortalama %6’lık bir hızı gösteriyor.

Rapor, INDEX şirketlerinin sermayesinin geçen yıl %10 artarak 610 milyar dolara ulaştığını ve şu anda reasürans sektörünün sermaye tabanının %84’ünü temsil ettiğini, alternatif sermayenin de aynı yönde ilerlediğini ve yaklaşık %4 arttığını gösteriyor.

Gallagher Re, diğer büyük bölgesel ve yerel reasürörler ve ana gruplar içinde dağıtılmış sermaye payı da dahil olmak üzere, geleneksel reasürans piyasası için 2020’de 581 milyar dolardan 635 milyar dolarlık sermaye olacağını tahmin ediyor.

Gallagher Re analistleri, reasürörlerin çoğunluğunun, yükselen hisse senedi piyasaları ve korunan kârlılıkla desteklenen iyileştirilmiş sermaye pozisyonları ile 2021 için güçlü sonuçlar bildirdiğini belirtti. Gallagher Re’nin Nisan reasürans yenilemelerine ilişkin son raporunda ise, dönemi “dramatik olmayan” ve “dengeli” olarak nitelendirdi.