Japon sigortacılar Rusya ile ilişkilerini durdurdu

Japon hayat dışı sigorta şirketleri Rusya’da faaliyet göstermeye devam eden yerli firmalarla işlerini askıya almaya karar verdi.

Kyodo News tarafından hazırlanan bir habere göre, Tokio Marine Nichido gibi sigortacılar artık Rusya’da faaliyet gösteren şirketlerle yeni sözleşmeler üstlenmeyecekler ve süresi dolduktan sonra mevcut sözleşmeleri yenilemeyecekler. Bu karar, Rusya’nın Japonya ve Batılı ülkeler tarafından uygulanan ekonomik yaptırımlara karşı önlemlerinin ardından geldi. Rusya’ya “dost olmayan” uluslardan şirketler, ülkede iş yapmaya devam etmeyi planlıyorlarsa artık hükümet onayını almaları gerekiyor.

Japon firmaları teminat için hala Rus sigortacılara başvurabilirken, artık daha yüksek primler veya daha düşük teminatlarla karşı karşıya kalma riskiyle karşı karşıya kalıyorlar ve bu da Rusya’da faaliyet gösterme yeteneklerini sınırlandırıyor.

Kredi araştırma şirketi Teikoku Databank tarafından yürütülen bir anket, Rusya’da faaliyet gösteren 168 Japon firmasından 37’sinin lojistik ve tedarik zinciri kesintileri nedeniyle 15 Mart’a kadar ülkeyi terk etmeyi planladığını ortaya koydu.

Ankete katılanların çoğunluğu Rusya’daki geleceklerinden emin olmasa da Teikoku Databank, ülkedeki varlıklarının devam etmesiyle ilişkili riskleri göz önünde bulundurarak Rusya’dan çekilen firmaların sayısının artmaya devam edeceğini tahmin etti.