TSB’den Swiss Re Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. adlı firma uyarısı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) “Swiss Re Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş.” ünvanını ve “swissresigorta.com.tr” ve “swissresigorta.com” alan adları kullanılarak ilgili internet sitelerinde Swiss Re markası ve logosu altında sigorta hizmetleri sunulduğu bilgisine ulaşıldığını belirterek, söz konusu şirketin ruhsatsız faaliyet sürdürmesinin yasal zemini bulunmadığına dikkat çekti.

TSB’nin internet sitesinde yer alan duyuruda konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Zürih-İsviçre merkezli, sigorta ve reasürans alanında faaliyet gösteren Swiss Re AG isimli şirketin ünvanını çağrıştıracak benzerlikte ve aynı faaliyet alanında Türkiye’de, “Swiss Re Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş.” ünvanını ve “swissresigorta.com.tr” ve “swissresigorta.com” alan adları kullanılarak, ilgili internet sitelerinde Swiss Re markası ve logosu altında sigorta hizmetleri sunulmakta olduğu bilgisi Birliğimize iletilmiştir.

Sektörün tanınırlığı ve duyulan güven kullanılarak, ruhsatsız faaliyet sürdürülmesinin yasal zemini bulunmamaktadır. Doğabilecek mağduriyetlerin engellenmesini teminen kamuoyunun bilgisine arz ederiz. “