AXA’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Antoine Gosset-Grainvill

Fransız sigortacı AXA’nın hissedarları, şirketin 28 Nisan 2022 tarihinde yapılan yıllık hissedarlar toplantısında yönetim kurulu tarafından kendilerine sunulan tüm kararları onayladı. Onaylanan kararlara göre CEO Thomas Buberl (sağda), AXA hissedarları tarafından yönetim kurulu üyesi olarak yeniden atanırken, Antoine Gosset-Grainville (solda), Denis Duverne’in yerini alarak yönetim kurulu başkanlığına atandı.

Denis Duverne, “Bugün AXA başkanlığından ayrılıyorum. Bu rolde Henri de Castries’in yerine geçme ve yönetim kurulunun desteğiyle Thomas Buberl’e grubu başarılı bir şekilde dönüştürmesinde eşlik etme ayrıcalığına sahip oldum. AXA’nın yüm çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Bağlılıkları, uyumları ve kendilerini aşma yetenekleri benim için her zaman bir motivasyon ve gurur kaynağı olmuştur. AXA’nın geleceğine çok güveniyorum. Grup, stratejik bir vizyona ve zamanımızın zorluklarına uyarlanmış bir amaca sahip, sağlam ve güçlüdür. Grubumuz çok yüksek kaliteli yönetişime güvenmeye ve Antoine Gosset-Grainville ile Thomas Buberl’in yeteneklerinden yararlanmaya devam edecek” dedi.

Gosset-Grainville ise, “Geçtiğimiz yıl boyunca gösterdikleri destek ve işbirliği için Denis Duverne ve Thomas Buberl’e teşekkür etmek istiyorum. Bu iyi hazırlanmış geçiş sayesinde, Thomas Buberl ve ekiplerini destekleyen yönetim kurulu, belirsiz bir ortamla yüzleşmek ve grubu uzun vadeli zorluklara hazırlamak için mükemmel bir donanıma sahip. şeklinde konuştu.