Allianz ile Sanlam Afrika’da güçlerini birleştirdi

Afrika’da yüz yıllık geçmişiyle dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden biri olan Allianz, Afrika’nın en büyük bankacılık dışı finansal hizmetler şirketi Sanlam ile güçlerini birleştirdi.

Ortaklık, Allianz ve Sanlam’ın Afrika genelindeki 29 ülkedeki mevcut ve gelecekteki operasyonlarını birleştirmelerini sağlayacak ve Pan-Afrika’nın en büyük bankacılık dışı finansal hizmetlerini oluşturacak. Sanlam’ın kıtadaki uzmanlığını Allianz’ın küresel yetenekleri ve sigorta çözümleriyle birleştirerek hayat ve genel sigorta penetrasyonunu artırmayı, ürün inovasyonunu hızlandırmayı ve yüksek büyüme gösteren Afrika pazarlarında finansal katılımı artırmayı hedefliyor.

Allianz SE yönetim kurulu üyesi Christopher Townsend, “Liderlik konumumuzu ölçek ve yeni ortaklık modelleriyle genişletmeye yönelik kurumsal stratejimize uygun olarak, Allianz, tartışmasız pazar lideri. Sanlam’ın yetenekleri, yerel erişimimizi ve pazar penetrasyonumuzu genişletiyor ve ortak girişim, Allianz için büyümekte olan kilit pazarlarda lider konumlar oluşturmamızı sağlıyor. Ayrıca Sanlam, şirket değerlerimizi, müşterilerimiz için geleceği güvence altına alma amacımızı ve yeni pazarlarda büyümeye yönelik uzun vadeli, nesiller boyu yaklaşımımızı paylaşıyor.” dedi.