MAPFRE Sigorta’dan ihtiyaca özel çözümler sunan yeni uygulama!

MAPFRE Sigorta müşteri odaklı yaklaşımıyla yeni bir segmentasyon modelini hayata geçirdi. MAPFRE Sigorta müşterilerinin prim, ürün sahipliği ve MAPFRE Sigorta ile geçirdiği süre gibi bazı kriterler göz önünde bulunarak tasarlanan yeni uygulama kapsamında farklı kategorilerdeki müşterilere özel hizmetler, indirim ve ayrıcalıklar sunuluyor. 

MAPFRE Sigorta müşterilerinin değişen ihtiyaç ve beklentilerine en uygun çözümü sunabilmek adına yeni bir segmentasyon modelini hizmete aldı. Prim, ürün sahipliği ve MAPFRE ile geçirdiği süre gibi farklı parametreler dikkate alarak tasarlanan uygulama ile MAPFRE Sigorta; müşterilerini Platinum, Gold ve Silver olarak gruplandırarak kategoriye özel hizmet ve fayda sunmayı hedefliyor.

MAPFRE Sigorta’nın ülke geneline yayılan geniş iş ortakları ağı aracılığıyla poliçe ve yenileme döneminde sunulan yeni model, MAPFRE’nin global deneyiminden yola çıkılarak hazırlandı. Modelin Türkiye’deki ilk uygulaması olarak mart ayından itibaren kasko yenilemelerinde Platinum grubunda yer alan müşterilerine yüzde 10, Gold grubundaki müşterilerine ise yüzde 5 oranında indirim fırsatı sunan MAPFRE Sigorta, farklı gruplardaki müşterileri için avantaj sağlayacak yeniliklerine devam edecek.

‘Sigorta müşterisi kendini özel hissetmek istiyor’

Gelişen ve değişen ihtiyaçlara uygun çözümler sunmak için önce müşteriyi en doğru şekilde anlamak gerektiğini söyleyen MAPFRE Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım Türe; “Rekabetin arttığı ve sigortacılık maliyetlerinin yükseldiği bu dönemde  MAPFRE Sigorta olarak öncelikli amacımız, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik en iyi hizmeti sunup deneyimlerini en üst seviyeye çıkarmaya çalışmaktır. Onların ihtiyaçlarını en doğru şekilde anlayabilmenin yolu ise segmentasyondan geçiyor. Günümüzde müşteri deneyimi de değişim gösteriyor. Müşteri artık sadece bir güvence satın almak istemiyor. Bunun yanında hızlı hizmet almak, etkili iletişim kurmak, kolay ve ulaşılabilir olmak, kendini özel hissetmek gibi birçok önemli noktada en mükemmeli yakalamak istiyor. Bu bağlamda müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için fayda ve değer yaratacak yeni bir segmentasyon modelini hayata geçirdik. Bu modeli iş ortaklarımız aracılığıyla farklı kategorilerde odak müşterilerimiz için poliçe ve yenileme dönemlerinde sunmaya başladık. Bu sistemimizle müşterimize özel hizmetler, indirim ve ayrıcalıklar sunmaya devam edeceğiz” dedi.