Türk Reasürans çalışanlarından çocuklar için hikaye kitabı…

Türk Reasürans çalışanları Ayşegül Dede ile birlikte çocuklar için hikâye kitabı yazdı.

Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Geleceği güvence altına almak mottosuyla yola çıkan ve var gücüyle çalışan bir ekip olarak, geleceğimizin güvencesi olan çocuklar için, sanat ve sürdürülebilirlik temasını bir araya getirdiğimiz bir sosyal sorumluluk projesine imza attık.

Türk Reasürans ailesinin değer yaratmasını bilen, üretken çalışanları, Ayşegül Dede ile birlikte çocuklar için bir hikâye kitabı yazdı. Kıymet Ergöçen’in çizimleriyle eşlik ettiği kitabımız “İşte Bizim Hikâyemiz!”, köyde daha iyi eğitim için köy öğretmenlerini güçlendiren ve köylerdeki ailelere eğitimler veren Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA)’nin, kitabı ağındaki öğretmenlere duyurulmasıyla ilgili sunduğu destek sonrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı armağanı olarak öğrencilerle buluştu.

Şehirde yaşayan bir dede-torunun, yürüyüşleri sırasında kumsalda dikkatlerini çeken nesneleri toplamaya başlamasıyla şekillenen hikâyedeki küçük kahramanımız, bu nesnelerin neden kumsalda olduğuna bir türlü anlam veremez ve kitabın sonunda topladığı nesnelerden bir heykel yapar. “İşte Bizim Hikâyemiz!”, tüm okurlarını da gelecek ile ilgili sorumluluk almaya çağırır.

Kitapta, dede ile torunun topladığı her bir nesnenin hikâyesine de yer verdik. Nesne hikâyeleri, şirket çalışanları tarafından seslendirildi. Bu sayede öğrenciler kitabı hem okuma hem de dinleme imkânı bulacak. Sesli hikâyelere Türk Reasürans Youtube hesabından erişim sağlayabilirsiniz.

Dokunduğu her noktada, yaptığı tüm işlerle fark yaratan sonuçlar ortaya koymayı hedefleyen Türk Reasürans’ ın ortaya koyduğu misyonu, vizyonu ve gelecek hayallerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”