Aegon’dan 260 milyon dolarlık satış

Hollandalı sigorta şirketi Aegon, Liberbank ile İspanyol sigorta ortak girişimindeki %50 hissesini Unicaja Banco’ya satmayı planladığını duyurdu. Ortak girişimindeki %50 hissenin 177 milyon € (yaklaşık 260,28 milyon SG$) tutarındaki brüt gelir karşılığında satılacak.

Hisse, Liberbank ile geçen yıl birleşmesi tamamlanan Unicaja Banco tarafından satın alınacak. Aegon’un elden çıkarılmasının 2022’nin ikinci yarısında kapanması ve Aegon İspanya’nın gruba net geliri artırma niyetinde olması bekleniyor. 2008 yılına dayanan ortak girişim, Liberbank’ın öncül firması Caja Cantabria ile birlikte gerçekleşti. Aegon’a göre, işlem rakamı, elden çıkarılan hissenin vergi sonrası 2021 faaliyet sonucunun 22 katını temsil ediyor.

Sigortacıdan yapılan açıklamada, “Aegon, Banco Santander ile önemli hayat ve hayat dışı ortak girişimlerinin yanı sıra son yıllarda önemli kârlı büyüme sağlayan kendi kanalları aracılığıyla İspanya ve Portekiz’deki işini büyütmeye devam edecektir” denildi.

Liberbank ile ortak girişim, Liberbank’ın bankacılık kanalları aracılığıyla İspanyol perakende müşterilerine hayat riski, tasarruf ve emeklilik ürünleri sunuyor.