Mercer ile BAHÇEBİZ Gelişim Akademisi’den işbirliği

Global piyasaların lider insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer ile sigorta brokerliği ve risk yönetimi alanında küresel bir lider olan Marsh’ın sağlık ve yan haklarda bütünsel çözümler üreten markası Mercer Marsh Benefits (MMB), sektörde ilklere imza atmaya devam ediyor. Mercer Marsh Benefits Türkiye, alt yapısı nöro bilim, psikoloji, koçluk, yönetim bilimi, liderlik ve felsefeden oluşan ve deneyim temelli değişim, gelişim ve dönüşüm üzerinde çalışmalar gerçekleştiren BAHÇEBİZ Gelişim Akademisi ile iş birliği gerçekleştiriyor. 

Mercer ve Marsh’ın sağlık ve yan haklarda bütünsel çözümler üreten markası Mercer Marsh Benefits (MMB) Türkiye, çalışanlarına ve müşterilerine yönelik özel bir iş birliğine daha imza atıyor.  Liderlik gelişimi, takım gelişimi, koçluk hizmetleri, koçluk eğitimleri hizmeti veren BAHÇEBİZ Gelişim Akademisi ile gerçekleştirilen iş birliğiyle birey veya takımların yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

İş birliği kapsamında bireysel bazda; çalışanlara yönelik kişisel ihtiyaç ve beklentiler göz önünde bulundurularak hazırlanan bireysel programlarla çalışanların çeşitli nöro-bilimsel teknikler ve metotlarla desteklenen çalışmalarla kendilerini keşfetmeleri, hayata yeni ve farklı açılardan bakabilmeleri amaçlanıyor. Kişilerin ruhsal, zihinsel ve bedensel olarak yenilenmeleri ve rahatlamaları, kendi ihtiyaç ve beklentilerini daha fazla fark ederek, bunları bilinçli bir şekilde gidermeye başlamaları ve kendilerinin ‘daha iyi’, ‘daha yeni’ ve ‘daha mutlu’ bir versiyonuna doğru ilerlemeleri mümkün oluyor.

İş birliği kapsamında kurumlara, organizasyonlara ve takımlara yönelik gerçekleştirilen programda ise; takımların birbiriyle bağ kurması ve yakınlaşmasını sağlamak, birbirine güvenen takımlar yaratarak performansı yükseltmek, farklı görüşlere daha fazla alan açacak ortamı yaratmak, tüm bireylerin güçlü yanlarını performansa dahil eden bir ortam oluşturmak, aidiyeti arttırmak hedefleniyor. Bunların yanı sıra bireysel ve takım sonuçlarına olan bakışı değiştirmek, takımı, sorumluluk alma ve hesap verebilirlik konularında geliştirmek, takımda stratejik bakış açısını ve ortak hedefe doğru yol alabilme yetkinliğini geliştirmek, takımların değişimi kabul eden ve buna katkı sağlayan birer lider haline gelebilmelerini sağlamak, organizasyonun başarısını arttıracak özgün liderlik anlayışını oluşturmak ve geliştirmek konusunda destek sağlanıyor.

Fuat Ünal: “Çalışan ve müşterilerine bütünsel gözle bakmaya başlayan şirketler öne çıkacak”

BAHÇEBİZ Gelişim Akademisi ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin müşterilerinin çalışan memnuniyetini iyileştirmesine, çalışanların ise yaşam kalitelerini artırmasına olumlu bir katkı sunacağına inandıklarının belirten Mercer Marsh Benefits İş Geliştirme Lideri Fuat Ünal, “2021 yılında gerçekleştirilen ve çalışan sağlığı ile sağlık alanındaki dijital inovasyonlara odaklanan Mercer Marsh Benefits ‘Health on Demand’ Araştırması’na göre; çalışanların işverenlerinin dijital sağlık çözümleri sunması veya sponsor olması halinde işlerine bağlılık oranının artacağını söylüyor. Çalışanların bu yöndeki taleplerinden yola çıkarak, onların yaşadıkları psikolojik sorunlara çözüm sunabilmek üzere farklı wellbeing iş birlikleri gerçekleştirdik. Amacımız, çalışanlar arasında tükenmiş sorununun çokça gözlemlendiği ve şirketlerin çalışan etkileşimini en üst sıraya koyduğu bu günlerde müşterilerimize ve müşterilerimizin çalışanlarına özel destekler sunmaktı. Çalışanın daha sağlıklı, fit ve mutlu olması, doğrudan şirketlerin verimliliğini de artıran bir unsur. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz iş birlikleriyle çalışanların ve ailelerinin yararlanacağı önemli imkanlar sunduk. Şimdi de BAHÇEBİZ Gelişim Akademisi ile nöro-bilimsel teknikler ve metotlarla desteklenen çalışmalarla çalışan veya müşterilerimizin kendilerini keşfetmeleri, hayata yeni ve farklı açılardan bakabilmelerine olanak sağlayacak olmaktan dolayı oldukça mutluyuz” dedi.

Tülin Kahvecioğlu: “İçinde bulunduğumuz bu yoğun değişim ve dönüşüm çağında, kendini yenileyen ve uyum gücünü arttıran çalışanlar ve kurumlar varlıklarını güçlendirerek sürdürmeye devam edecekler”

Marsh Mercer Benefit ile gerçekleştirdikleri iş birliği anlaşması ile ilgili memnuniyetini “Her gün kaçınılmaz olarak değişen ve dönüşen dünyaya uyum sağlayarak kendini yenilemeyi hedefleyen ve bu sayede sürdürülebilir bir şekilde ve her koşulda “güçlü çalışanlar ve güçlü şirket” hedefine doğru yol almak isteyen pek çok kuruma ve çalışana yol arkadaşlığı yapacak olmaktan dolayı çok mutluyuz.” şeklinde dile getiren Bahçebiz Gelişim Akademisi Kurucu Ortağı Tülin Kahvecioğlu, bu proje ile “Çalışanların ve kurumların, kendilerinden başlayarak bütün bu değişimi ve dönüşümü anlamaları, çeşitli farkındalıklar kazanmaları, yaşamla ve birbirleri ile daha sağlıklı ve güçlü bağlar kurarak, kendilerinin daha iyi ve yeni bir versiyonuna doğru yol almalarına aracılık edecek olmaktan duyduğumuz heyecanı paylaşmak isterim. Bu işbirliği sayesinde, deneyimli kadromuz ile temelimizi oluşturan koçluk, nöro-bilim, psikoloji, yönetim bilimleri, duygusal zeka gibi çok önemli metodolojileri, müşterilerimizin bu çok değerli gelişim yolculuğunda hizmetlerine sunmaktan, hayallerine ve hedeflerine doğru gitmek istedikleri yolda onlara güvenle eşlik edebilmemiz için bizleri müşterileri ile buluşturacak olan Marsh Mercer Benefit’in yenilikçi ve öncü bakış açısına sahip liderlerine çok teşekkür ederiz” dedi.