NN Hayat ve Emeklilik’ten “Sosyal İnovasyon Kampı”

NN Hayat ve Emeklilik, Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliği ile 12 Mayıs’ta İstanbul Ticaret Üniversitesi ev sahipliğinde 10 farklı okuldan 100  lise öğrencisinin ve 10  NN gönüllüsünün katılımıyla Sosyal İnovasyon Kampı gerçekleştirdi. Bu sene Çeşitlilik ve Kapsayıcılık teması ile düzenlenen kampta en başarılı iş fikirlerine ödül verildi.   

NN Hayat ve Emeklilik ile Genç Başarı Eğitim Vakfı ile ilki 2017’de düzenlenen Sosyal İnovasyon Kampı, pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra yeniden yüz yüze gerçekleşti. Kampta liseli gençler, ‘Cinsiyet Eşitliği’, ‘Jenerasyon Farkı’ ve ‘Bedensel ve Ruhsal Farklılıklar’ odaklarında genç istihdamında çeşitlilik ve kapsayıcılık ana temasıyla, mentorları ile birlikte kendi iş fikirlerini tasarlayarak jüri sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

‘Gençler kampta toplumsal ve global sorunlara çözüm üretiyor’

Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi, bu işbirliğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “NN Hayat ve Emeklilik ile beraber işbirliğimiz 2017 yılında başladı ve birlikte gençlerle eğitimden, finansal okuryazarlığa kadar birçok farklı alanda inovasyon temelli uygulamalar gerçekleştirdik. Temel olarak inovasyon kamplarımızla hedefimiz, gençlerimizin toplumsal ve global sorunları tanıyarak, onlara çözümler üretebilen ve çözümlerini salt fikir aşamasında düşünmekten ziyade, bir girişime dönüştürebilecek temel bilgiyi uygulama ile öğretebilmektir. Gençlerin, sorunlara iş fikirleri ile çözüm bulduğu inovasyon kamplarımızda gençlerimize fırsat tanındığında her soruna çözüm önerileri üretebildiklerini ve bunu hayata geçirebilecek temellere oturtmanın ellerinde olduğunu, takımların iş fikirlerini öğrendiğimizde görmüş olduk. Gençlerimizin geleceğini şekillendirdikleri bu çağlarda onlar için yürüttüğümüz çalışmalarımızda NN Hayat ve Emeklilik’in desteği ile yolumuza devam etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

‘NN her zaman herkes için çeşitlilik ve kapsayıcılık sağlıyor’ 

NN Hayat ve Emeklilik İnsan Kaynakları Müdürü Özlem Kuzey Kaya ise NN Group olarak ‘Önce Sen’ mottomuz kapsamında her yaştan ve her kesimden insanlara kucak açıyor, özellikle gençlerle etkileşime önem veriyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde ekonomik desteğe ihtiyacı olan gençlere Future Matters programıyla Hollanda’da yüksek lisans bursu sağlıyoruz. Genç Başarı Vakfı ile 2017’den bu yana sürdürdüğümüz bu değerli işbirliğiyle de gençlerle bir araya gelme imkanı bulduğumuz  için çok mutluyuz. 2020 yılında tasarruf başlığı ile gerçekleşen kampımız, geçen sene de Eğitimde Fırsat Eşitliği temasıyla gençlerin fikirlerini aktarma imkanı sağlamıştı. Bu yıl ise Çeşitlilik ve Kapsayıcılık’ı konuştuk. NN Group’un faaliyet gösterdiği tüm ülkeler olarak 2020 yılından beri rotamızı çeşitlilik ve kapsayıcılığa çevirdik. NN’de Çeşitlilik; farklılık gösterdiğimiz tüm yönleri; yaş, ırk, cinsiyet gibi görünür farklılıklarımızı ve görüşler, doğduğumuz ülke, din gibi yüzeyin altındaki farklılıklarımızı bir araya getiriyor. NN’de Kapsayıcılık ise tüm bireylere adil ve saygılı davranıldığı, bireylerin fırsatlara eşit şekilde eriştiği ve söz sahibi olduğu bir kültürün teşvik edilmesi anlamına geliyor. NN’de bizim için çesitlilik ve kapsayıcılık her zaman, herkes için geçerlidir. Biz NN Hayat ve Emeklilik olarak cinsiyet, yaş ve engellilik üzerine odaklanıyoruz” diye konuştu.

En başarılı inovasyon çalışmaları ödüllendirildi

 Çeşitlilik ve Kapsayıcılık İnovasyon Kampı’nda, gençler mentorları ile birlikte kendi iş fikirlerini tasarlayarak jüriye sunum gerçekleştirdi. Engelli bireylerin iş bulmasına imkan sağlayan ve pozisyon açığı bulunan şirketlerle ilgili uzmanlıkları paylaşan ABLED uygulamasını tasarlayan takım birincilik ödülünü kazandı. Yapay zeka tabanlı sosyo-ekonomik analiz yapabilen ve sosyal ayrımcılığa uğramış kişilerin paylaşım yapabileceği platformu geliştiren takım ile iş hayatında gençlerin yaşadığı imkan eşitsizliğine karşı Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Elçisi yetiştirmeyi ve donanımlı genç istihdamı sağlamayı hedefleyen takım da ikinciliği paylaştı.